Hirdetés
Archivum

A RedBull karolta fel a 3×3-at az USA-ban:

:

Hirdetés

Az USA Basketball a minap jelentette be, hogy “Red Bull 3X Series” néven egy 23 állomásból álló versenysorozatot indít.

Fotó: USA Basketball

Fotó: USA Basketball

Lapunknak adott hét eleji nyilatkozatában a magyar válogatott szövetségi kapitánya Károlyi Andrea is vázolta a jelenlegi 3×3-as versenyrendszer lényegét. Elengedhetetlen a nemzetek számára a Világranglista pontok gyûjtése és ehhez minél több tornára van szükség. Az USA Basketball is ennek érdekében hivta életre az országszerte összesen 23 állomásból álló sorozatát.

A hivatalos közlemény szerint az olimpiai kvalifikáció elõsegítését hivatott támogatni az új széria, melynek a névadó szponzora a RedBull. Regionális rendben bonyolítják le a tornákat. Az innen továbbjutók 2020 márciusában egy nagyszabású országos döntõn mérhetik össze az erejüket. Az USA Basketbatball bejelentése hangsúlyozza, hogy a döntõbe eljutók elengedõ pontot fognak gyûjteni az olimpiai kvalifikációhoz. A válogatott szakmai stábja pedig figyelni fogja az egyéni teljesítményeket, hiszen “továbbra is mindenki számára nyitott” az olimpiai utazó csapatba való kerülés.

A RedBull partnersége nagyon sokat jelent, hiszen az energiaital gyártó médiagépezete (Red Bull Media House) is a sorozat mellé áll. Egész évben folyamatosan megjelenõ tartalmakkal igyekeznek népszerûsíteni a szakágat.

Bemutató videó:

Hirdetés