Hirdetés
Magyarország

A regenerálódásé volt a főszerep a Sopron számára:

:

Hirdetés

A Sopron Basket hétfőn 74-67-re legyőzte a Bourges gárdáját az Euroliga 4. fordulójában és ezzel matematikailag is bebiztosította első helyét a D-csoportban. A bourges-i buborékban legközelebb pénteken 17 órától lépnek pályára Gáspár Dávid tanítványai. Akkor a rivális a Basket Landes lesz.

A keddi és a szerdai napról a Sopron Basket hivatalos honlapján Pados Noel készített beszámolót:

Rendkívül fárasztó, fejben és testben is sok energiát igénylő mérkőzést vívtunk meg sikeresen hétfő este a Bourges ellen, mellyel bebiztosítottuk első helyünket a csoportban.

Meg is érdemelték a lányok, hogy a kedd délelőttöt gyúrással, pihenéssel töltsék. A nap is előbújt, így ebéd után volt, aki az alvás helyett a hotel udvarán szívta magába a D vitamint a tavaszias időjárásban. Három óra magasságában visszatértünk az előző esti siker helyszínére, ahol regenerációs edzés keretében tettük helyre az izomzatunkat. Előkerült itt minden, a hengertől elkezdve, a gumiszalagon át, a teniszlabdákig. A lányok hol mosolyogva, hol fájdalmas arccal végezték a minden részletre figyelő stábunk által előírt gyakorlatokat. Bizony, a 21. századi élsport óriási terhelést jelent a szervezetre nézve, így a labdás edzések mellett kulcsfontosságú a megfelelő rehabilitáció.

Este már hátradőlve nézhettük, hogy a jól igazoló Galatasaray másodszor is legyőzi a Basket Landes együttesét, kézbe véve a saját sorsát. Óriási mérkőzések várhatók csütörtökön és pénteken a Galata és a Bourges között, melyek közül ha az egyiket megnyerik McCoughtryék, akkor Isztambulban bonthatják a pezsgőt.

Mi, a szerda délelőtti PCR tesztek után a fókuszt a Basket Landes irányába állítottuk! Pénteken 17 órakor ellenük zárjuk a tornát, melynek számunkra ugyan tétje már nincs, de természetesen szeretnénk folytatni jó sorozatunkat, és győztes csatakiáltással megtölteni a most csendesebb Bourges városát.

Fotó: Pados Noel

Hirdetés