Hirdetés
Európa

A Reyer Venezia az olasz bajnok 2021-ben:

:

Hirdetés

Az olasz bajnoki finálé sorsdöntő ötödik találkozóján a Reyer Venezia 72-58-ra legyőzte a Famila Schiót és ezzel 3-2 arányban megnyerte a párharcot. Fennállása során második alkalommal hódította el a trófeát.

Fotó: Elio Castoria / Lega Basket Femminile

A Reyer Venezia gyakorlatilag végig kézben tartotta az irányítást. Az első negyedben a Schio 9-7-es előnye után egy 11-3-as sorozattal fordítottak. A 18-15-ről induló második szakaszban gyorsan nőtt a differencia. A félidőben már 38-23-ra mentek a velenceiek.

A harmadik etapban a 19 pontot is elérte a hazai előny és összességében egy pillanatig nem lehetett kérdés, hogy ezen az estén melyik a jobb csapat. A záró etapnak 56-39-ről vágtak neki a felek. A magabiztos előny tudatában sem engedett ki a Reyer. Az utolsó percekben már némileg csökkent a koncentráció mindkét oldalon. Végül 72-58-as sikerrel zárta a mérkőzést és ezzel a döntőt a Reyer Venezia.

Fotó: Elio Castoria / Lega Basket Femminile

A velenceiek mindhárom sorozatban, ahol elindultak döntőt játszottak. A bajnokságot megnyerték, az Európa Kupában és az Olasz Kupában ezüstérmesek lettek. A Schio a hazai kupasorozat trófeáját elhódította, de a döntőben hiába nyert hazai pályán két egylabdás végjátékot, Velencében egyetlen alkalommal sem volt esélye.

A győztes gárdában Natasha Howard 18, míg a később MVP-nek megválasztott Francesca Pan és Debora Carangelo 15-15 pontot szerzett. A Famila Schio legeredményesebbje a 16 egységig jutó Kim Mestdagh volt.

Fotó: Elio Castoria / Lega Basket Femminile

Hirdetés