Hirdetés
Archivum

A Reyer Venezia és a Famila Schio nagy gyõzelme:

:

Hirdetés

Olaszországban vasárnap este a 13. forduló mérkõzéseit rendezték. A Reyer Venezia nyerte a hétvége rangadóját, míg a Famila Schio erõdemonstrációt tartott. Összefoglaló.

A Reyer Venezia 72-60-ra múlta felül a Ragusát. A várakozásoknak megfelelõ fordulatos csatát láthattunk. Az elsõ szakaszban még a Ragusa került lépéselõnybe. A félidõre azonban 39-35-re fordított a Reyer. A velenceiek a harmadik negyedet 9-1-es sorozattal indították és az ekkor megszerzett elõnyüket már végig õrizték. A 27 pontos Anete Steinberga remekelt a keretükben.

A Famila Schio mérkõzésérõl nagy terjedelemben hírt adtunk. Allie Quigley ihletett formában játszva 29 ponttal vezette gyõzelemre a csapatukat. A címvédõ 89-69-re verte a Meccanica Nova Vigarano-t. A második negyedben 10-2-es sorozattal hagyta állva riválisát a Schio. Az ekkor megszerzett elõnyére pedig a harmadik negyedben egy újabb 9-0-s futással még rátett egy lapáttal.

Az élcsapatok üldözõi közül a Broni meglepetésre 65-61-re alulmaradt az Allianz Geas S.S.Giovanni otthonában. Ezt kihasználva a negyedik helyre a DIKE Napoli lépett elõre, akik Marzia Tagliamento 26 pontjával 87-65-re verték az Empoli-t. A San Martino pedig Luccában aratott 70-68-as gyõzelmet. A drámai találkozón 21 másodperccel a mérkõzés vége elõtt Adrienne Webb találata döntött.

Eredmények
Iren Fixi Torino – Treofan Givova Battipaglia 67-86
Dike Basket Napoli – Use Scotti Rosa Empoli 87-65
Gesam Gas&Luce Lucca – Fila San Martino di Lupari 68-70
Famila Wuber Schio – Meccanica Nova Vigarano 89-69
Allianz Geas S.S.Giovanni – Elcos Broni 65-61
Umana Reyer Venezia – Passalacqua Ragusa 72-60

Tabella

Hirdetés