Hirdetés
Archivum

A Reyer Venezia is elõnyben az olasz elõdöntõben:

:

Hirdetés

Szombaton megkezdõdött Olaszországban a Reyer Venezia és a Ragusa elõdöntõ párharca. Ebben a párosításban is a magasabban rangsorolt gárda került lépéselõnybe.

Fotó: Reyer Venezia/reyer.it

Fotó: Reyer Venezia/reyer.it

A Reyer Venezia az Európa Kupa döntõje után nehezen találta a ritmust, 4 perc alatt 13-4-re lépett el a Ragusa. Az elsõ etap végére ugyan 18-17-re felzárkóztak a velenceiek, de a második szakaszban ismét nagyobb különbség alakult ki. A félidõben 34-26-ra menta Ragusa. A harmadik negyedre rendezte sorait a Reyer. Ennek eredményeként 44-43-nál a vezetést is átvette, de ez még nem a döntõ fordulat volt.

A Ragusa a harmadik szakasz végére vissza tudta szerezni a kezdeményezést. Az utolsó 10 percnek 54-50-rõl vágtak neki a csapatok. Végül 59-59 után lépett el riválisától a velencei együttes. A végjátékban 67-60 után ugyan többször visszajött két egységre a Ragusa, de fordítani már nem tudott. Riquna Williams 33 ponttal és 11 lepattanóval vezette gyõzelemre a Reyer Veneziát.

Vasárnap a Famila Schio – DIKE Napoli párharc második meccse jön, hétfõn pedig a Reyer Venezia és a Ragusa is összecsap második alkalommal.

Eredmény
Umana Reyer Venezia – Passalacqua Ragusa 76-70 (17-18, 9-16, 24-20, 26-16)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Reyer Venezia javára.

Hirdetés