Hirdetés
Archivum

A Reyer Venezia lesz az Aluinvent DVTK ellenfele az Euroliga selejtezõben:

:

Hirdetés

Kedden délelõtt megtartották Münchenben az Euroliga selejtezõjének sorsolását. Az Aluinvent DVTK a fõtábláért a Reyer Veneziával vív kuparendszerû párharcot.

Azt már a kalapok kihirdetésénél tudtuk, hogy az egyik párosítás a Botas és az Arka Gdynia között lesz az EL-selejtezõjében. Innen a vesztes ugyanis majd az Európa Kupa Keleti Konferenciájába kerül. A másik négy csapatból pedig kettõ az Európa Kupa Nyugati Konferenciájában folytatja.

A keddi sorsoláson eldõlt, hogy az Euroliga fõtáblájáért Aluinvent DVTK – Reyer Venezia és Lattes Montpellier – Olympiacos párharcok lesznek. Kuparendszerû, oda-visszavágós rendszerben bonyolítják le a selejtezõt. A gyõztes az Euroliga fõtáblán folytatja. A vesztesek pedig az Európa Kupa Nyugati Konferenciájában.

A továbbjutó az Euroliga fõtábláján a címvédõ UMMC Jekatyerinburg, a Castors Braine, az USK Praha, a Cukurova, a Bourges, a Nagyezsda Orenburg és a TTT Riga mellé kerül. A selejtezõt elveszítõ alakulat pedig a PEAC-Pécs, a Basket Landes és a spanyol Cadi La Seu mellett folytatja az Európa Kupa fõtábláján.

Érdekesség, hogy az Aluinvent DVTK és a Reyer Venezia az elmúlt évadban az Európa Kupában csoportriválisok voltak. Mindkét csapat nyerte hazai meccsét. Novemberben az olaszok 92-75-ös sikert arattak, majd decemberben Miskolcon a DVTK máig emlékezetes nagyszerû csatában 63-61-re múlta felül riválisát.

A párharc tervezett menetrendje

2019. szeptember 25., szerda (Miskolc, Generali Aréna – tv: DigiSport)
Aluinvent DVTK – Umana Reyer Venezia

2019. október 2. szerda/ 3. csütörtök
Umana Reyer Venezia – Aluinvent DVTK

Hirdetés