Hirdetés
Archivum

A Reyer Venezia vendége lesz az Aluinvent DVTK:

:

Hirdetés

Szerdán 19 óra 30 perctõl az Európa Kupa G-csoportjában a Reyer Venezia vendége lesz az Aluinvent DVTK. Beharangozó.

Túlzás nélkül állítható, hogy az Aluinvent DVTK jelenleg az egyik legjobb formában lévõ magyar klubcsapat. Kifejezetten pontos játékkal, kevés hibával verte az Európa Kupában a KP Brnót és a Nantes-ot, a bajnokságban pedig a Gyõrt. A háromból ráadásul két sikert idegenben ért el a miskolci gárda, ami külön is kiemelkedõ. Az M4 Sporton elemezte a hét elején a tanítványai eddigi teljesítményét Cziczás László vezetõedzõ. Ebbõl a nyilatkozatból is kiderül, hogy mentálisan nagyon erõsnek tûnik a DVTK, ami extra távoli dobóformával és a festékben domináns játékkal párosul az elmúlt idõszakban.

Lehetne hosszasan sorolni a statisztikai mutatókat, de például a nantes-i 9 tripla és 28 gólpassz jól szemlélteti az elõzõekben leírtakat. A gyõri bajnokin Chanel Mokango 27 pontos, 11 lepattanós dupla-duplája pedig azt is megmutatja, hogy a festékben valóban van kire támaszkodni. Medgyessy Dóra karakteres teljesítményét irányítóként nem lehet elég alkalommal méltatni, de a DVTK erõssége abban is rejlik, hogy Shatori Walker-Kimbrough, Maja Skoric vagy éppen Egle Sulciute ugyanúgy elõ tud lépni vezérré. Ráadásul eddig támadásban a kiemelkedõ adottságokkal rendelkezõ játékosok nem kioltják, hanem felerõsítik egymást. Biztosan lesznek nehezebb idõszakok is, de a mutatott erények komoly reményekre jogosíthatják fel a DVTK-t. Ráadásul, ami legalább ilyen fontos, hogy a jelenlegi forma nemzetközi porondon is versenyképesnek tûnik.

Az Európa Kupa harmadik fordulójában az eddigi legnehezebb erõpróba következik, hiszen a Reyer Venezia vendége lesz a magyar csapat. A velenceiek tavaly döntõt játszottak a sorozatban és ezzel a lendülettel nyáron igyekeztek tovább erõsíteni a keretüket. Rendkívül vegyesek a benyomások eddig a Reyer idei teljesítményérõl. Az Euroliga selejtezõjében kifejezetten gyenge formát mutattak, így kerültek ismét az Európa Kupába. Itt múlt héten a KP Brno otthonában óriási meglepetésre kikaptak. Eközben viszont a bajnokságban veretlenek. Mindkét nagy riválisukat, a bajnoki cím másik két esélyesét, tehát a Ragusát és a Famila Schio-t is verték.

A keretüket nézve magyar kötõdés a válogatottunkban is bemutatkozó Cyesha Goree szereplése, aki eddig elsõsorban a nemzetközi porondon kapott lehetõséget. Goree-nak múlt héten Brnóban jó meccse volt, de nem számít húzóembernek. Ezt a szerepet Anete Steinberga, Jolene Anderson és Marie Gulich triója tölti be. Bár eddig a légiósokról esett szó, de a velenceiek mellettük markáns hazai maggal (Carangelo, Bestagno, De Pretto, Kacerik, Gaia Gorini, Crudo) dolgoznak. Ezért is meglepõ, hogy nemzetközi porondon eddig nem jött ki nekik a lépés.

A DVTK a múlt heti nantes-i bravúrjának köszönhetõen a saját kezébe vette a sorsát a csoportban. Ennek megfelelõen különösebb teher vagy gyõzelmi kényszer nélkül léphet pályára Olaszországban. Ha sikerül a nantes-ihoz hasonló felszabadult játékot megismételni, akkor okozhat meglepetést Cziczás László együttese. Eddig a DVTK kapcsán elsõsorban a támadásról esett szó, de az extra dobóforma mellett védekezésben is egyre jobban összeáll a csapat játéka. Velencében a kiemelkedõ eredményhez ezen a téren is stabil teljesítményre lesz szükség.

Hirdetés