Hirdetés
Archivum

A Rivas Ecopolis nyerte a Király Kupát:

:

Hirdetés

A szombati fordulatos elõdöntõk után vasárnap egy igen érdekes fináléra került sor a spanyol Király Kupában. A második félidõben a Rivas Ecopolis meggyõzõ játékkal kerekedett a toronymagas favorit Valencia fölé és megérdemelten hódította el a serleget.

Szombaton mindkét gárda hihetetlen izgalmak közepette harcolta ki a döntõbe jutást. A Valencia vert helyzetbõl állt talpra, míg a Rivas Ecopolis helyenként olyan játékot nyújtott, amit eddig az egész szezonban nem láthattunk tõlünk. Ezek után finoman szólva is kérdéses volt a döntõ kimenetele, igaz abban joggal bízhattak a hazai hívek, hogy kedvenceik még egyszer olyan gyengék nem lesznek mint a Zaragoza ellen.

Higgadtan kezdtek a csapatok, a szombati elõdöntõk során tanulságos volt, hogy az a gárda, amely nekiesett ellenfelének és hamar nagy elõnyre tett szert, végül vesztesen hagyhatta el a pályát. Ezúttal nem alakult ki nagy differencia. A madridiaknál a két Valenciából érkezett világsztár, Elisa Aguilar és Amaya Valdemoro húzta a szekeret, a legérdekesebbnek azonban Bonner és Brunson palánk alatti csatája bizonyult. Az elsõ negyed végén Laia Palau remek megmozdulásaival a Valencia szerzett 6 pontos elõnyt.
 

A 18-12-rõl induló második negyed elején még 21-13-ra is ellépett a Valencia és ekkor volt egy olyan perc, ahol a hazaiak megfoghatták volna a mérkõzést. A vendégek megtorpanásával azonban nem élt a Valencia. A Rivas pedig fokozatosan magára talált és egy 10-0-s futással 21-23-ra átvették a vezetést. Ha nincs Lawson, illetve Katie Douglas akkor nagyobb elõnyt is összevakarhattak volna a madridiak. A fordulatos játékrész végén Amaya Valdemoro kosarának köszönhetõen a Rivas Ecopolis 32-33-ra vezetett.
 

A harmadik negyedben egy nagyon határozott Rivas Ecopolis szaladt ki a pályára. A szünetben vért ihattak Valdemoroék, akik már ebben a 10 percben el akarták dönteni a kupa sorsát. Ezen terveik a végül 21 pontig jutó Bonner zsenijének köszönhetõen majdnem sikerültek is. Ha Brunson nem villog és nincsenek Marta Fernandez megoldásai, illetve nem érkezik egy lélekemelõ tripla Veselától, akkor bizony tényleg nem maradtak volna izgalmak a hajrára. A negyedik negyed elõtt, így csak 49-53-ra vezetett a Rivas.

A negyedik szakasz ismét egy fordulatot tartogatott. Az eddig álmosan szurkolgató valenciai közönség is rákapcsolt és a hazai kedvencek is keményítettek egy kicsit. Lawson triplája és Douglas duplája után 56-54-nél már újra a Velancia járt elõrébb. Mikor úgy tûnt, hogy a hazaiak átveszik a kezdeményezést, érkezett Anna Cruz és ismét egyenlõ volt az állás. A 15 pontot szerzõ Brunson 2+1-es megoldása után még 59-56-ra ellépett a Valencia, de a végjátékban Bonner és Cruz révén csak a vendégek találtak be. A Rivas Ecopolis végül 59-63-ra gyõzött és ezzel teljesen megérdemelten megnyerte a spanyol Király Kupát.

Eredmény

Ros Casares Valencia – Rivas Ecopolis 59-63
 

Hirdetés