Hirdetés
Archivum

A Rivas Ecopolis nyerte az elsõ vasárnap déli rangadót:

:

Hirdetés

A Spanyol Bajnokság vasárnap déli rangadóján a Rivas Ecopolis 8 ponttal verte a Gran Canariát.

A nõi kosárlabdázás népszerûsítése fontos mérföldkõhöz érkezett vasárnap délben. A Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) ugyanis a közelmúltban szerzõdést írta alá a Spanyol Közszolgálati Televízióval (TVE), hogy a társaság sportcsatornáján, a Teledeporte-n minden fordulóból vasárnap délben képernyõre kerül egy mérkõzés.

Ennek a szerzõdésnek a jelentõségét nagyon nehéz érzékeltetni, de az egy óriási lépés lehet a nõi szakág elfogadtatásának irányába, hogy a változatos és eredményes sportélettel rendelkezõ Spanyolországban hetente országos csatornán látható lesz egy nõi mérkõzés. Ez a megállapodás távlati viszonyokban csak ahhoz hasonlítható, mint amikor a WNBA megállapodott az Egyesült Államokban az ESPN csatornájával 36 nõi összecsapás továbbításáról.

Az elsõ vasárnap déli rangadón a Rivas Ecopolis fogadta a Gran Canariát. A két együttes fordulatos mérkõzést vívott. Az elsõ félidõben fej-fej mellett haladtak a csapatok, 20 perc játék után 29-30-ra vezetett a Gran Canaria Madridban.

A nagy fordulatot a harmadik negyed tartogatta. A játékrész feléig szépen növelte elõnyét a vendég gárda, már 35-43-ra vezettek, amikor egy 19-0-s futással a negyedik negyed elsõ perceire 54-43-ra elléptek a hazaiak. A végjátékra a Gran Canaria összeszedte magát, fel is kapaszkodtak, de a fordításra már nem volt esélyük.

A Rivas Ecopolis a 71%-os pontossággal célzó, 16 pontot szerzõ Aguilar vezetésével 68-60-ra húzta be a gyõzelmet és ezzel bebiztosította pozícióját a táblázat harmadik helyén.

Eredmények

PERFUMERIAS AVENIDA – MANN FILTER ZARAGOZA 78-67
SÓLLER BON DÍA! – RC CELTA INDEPO 75-74
RIVAS ECOPOLIS – GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS 68-60
CADI LA SEU D´URGELL – PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA 63-70
CIUDAD ROS CASARES VALENCIA – C.B. OLESA 102-47

Táblázat

Hirdetés