Hirdetés
Archivum

A Rivas Ecopolis otthon javított:

:

Hirdetés

Szombaton rendezték a Spanyol Bajnokság hetedik fordulóját, ahol a legkeményebb dolga a Salamancának volt. Lucas Mondelo együttese ellen a szünetben még vezetett a Girona, de a Szuperkupa-gyõztes a harmadik etapban fordított és simán nyert. A Rivas Ecopolis és a Valencia csak átmozgató edzést tartott két EuroLiga forduló között.

A Salamanca a Gironát fogadta szombaton. Elõzetesen az EuroLigás együttesek találkozói közül csak itt volt benne a levegõben egy szorosabb mérkõzés. Ezúttal nem tévedtek a beharangozók. A félidõben 30-36-ra ment a Girona a fáradtan mozgó Salamanca ellen. A hazaiak azonban a harmadik negyedben begyújtották a rakétákat, a játékrészt 30-20-ra megnyerték és így a negyedik felvonás elõtt a vezetést is átvették.

Az utolsó 10 percben fokozatosan ellépett ellenfelétõl a jobb játékerõt képviselõ alakulat, a vége 78 – 65 lett. A Salamancából a 22 pontig és 9 lepattanóig jutó Sancho Lyttle emelkedett ki, de Alba Torrens és Anke de Mondt teljesítményét is dicsérik. Egyedül a 20 perc alatt 2 pontot és 6 lepattanót szerzõ Erika de Souza maradt el a megszokott teljesítményétõl.

A héten Sopronban kiütött Rivas Ecopolis Somogyi Andrea együttesét, az Ibizát látta vendégül. A találkozón a vendégek egy félidõre voltak jók. A szünetben még csak 4 ponttal vezetett a Madrid, de a harmadik és negyedik etapban könnyedén darálták be ellenfelüket. A vége 80-56 lett. A Rivas Ecopolis gárdájából a Booner (19 pont, 6 lepatanó), Valdemoro (15 pont), Aguilar (12 pont) trió remekelt. Az Ibizából Somogyi Andrea 7 és fél percet töltött a pályán és ez idõ alatt 4 pontot szerzett.

A címvédõ Valencia a Navarrát fogadta. Itt már a 21-12-es elsõ negyed után eldõlt a csata. A szünetben már 22 pont volt az együttesek között, a vége pedig 86-41 lett. A Valenciából Marta Fernandez és Edwige Lawson volt a legeredményesebb 18-18 pontjával, de Brunson 17 pontja és 6 lepattanója is kiemelést érdemel.


Eredmények

PERFUMERIAS AVENIDA – GIRONA FC 78-65
CIUDAD ROS CASARES VALENCIA – UNB OBENASA NAVARRA 86-41
CADI LA SEU D´URGELL – C.B. OLESA 67-71
RIVAS ECOPOLIS – PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA 80-56
SÓLLER BON DÍA! – GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS 72-55
HONDARRIBIA – IRÚN – RC CELTA INDEPO 75-54
MANN FILTER ZARAGOZA – EXTRUGASA 58-56

Hirdetés