Hirdetés
Magyarország

A román Pitesti Egyetem ellen folytatja szereplését a Győr az Európai Egyetemi Játékokon:

:

Fotó: eusa.eu

Hirdetés

Múlt héten kezdte meg szereplését a lengyelországi Łódź városában zajló Európai Egyetemi Játékok kosárlabda tornáján az UNI-Győr SZESE. Az első mérkőzésen Dr. Barthalos István együttese a mezőny legerősebb csapata, az ukrán Vaszil Sztefanik Egyetem ellen lépett pályára, akik ellen 95-54-es vereséget szenvedtek. A győri gárda hétfői napja ezután pihenéssel telt. Kedden azonban egy újabb ellenfél következik. A román Pitesti Egyetem, akik nemcsak múlt vasárnap, de hétfőn is játszottak mérkőzést. Lássuk az ellenfelet:

A románok eddigi meccseinek mérlege 1-1, vagyis egy győzelemmel és egy vereséggel rendelkeznek. Vasárnap a rendezők ellen léptek pályára, melyet 77-54-es sikerrel zártak. A mérkőzés legjobbja a 28 éves Dora Denisa Ardelean lett. A román játékos, – aki a 3×3-as torna során is meghatározó szerepet játszott – 20 dobott ponttal segítette győzelemre csapatát. A Pitesti Egyetem ezután hétfőn a csehországi Charles Egyetem ellen mérkőzött meg. A találkozó, szoros játékot követően, 44-41-es vereséggel zárult a románok számára, ám a félidőben még 20-20 volt az állás. A csehek a harmadik negyed végén kerültek 1 pontos előnybe, amit az utolsó játékrész végéig meg is tartottak. A mérkőzés legeredményesebb játékosa ezúttal is a román együttesből került ki, a 25 éves Ioana Andreea Ghizila 14 pontot szerzett.

A győri lányokhoz hasonlóan, a Pitesti Egyetem együttese szintén szerepelt a 3×3-as tornán. Csapatuk az A-csoportba került beosztásra, ahol 4 győzelemmel és 1 vereséggel a második helyen zárták a csoportkört. Ezután, a negyeddöntőben a Malaga Egyetemet verték egy ponttal (14-13), majd Ljubljana csapata ellen szenvedtek 16-14-es vereséget. Így, a bronzéremért játszhattak. A másik ágról Bécs együttese érkezett, akik végül a 3 pontos sikerüknek köszönhetően (21-18) a harmadik helyen zártak. A Pitesti Egyetem ezzel a 3×3-as torna negyedik helyét szerezte meg. A csapatot Ecaterina Armanu, Dora Denisa Ardelean, Alina Maria Podar és Teodora Neagu alkotja, akik mind szerepelnek az 5-5 elleni versenyen is.

Fotó: eusa.eu

Hirdetés