Hirdetés
Archivum

A Rostov-on-Don együttese is bejutott az EWBL Final Four-ba:

:

Hirdetés

A Tsmoki-Minszk és a Zabiny Brno után a Rostov-on-Don együttese is biztosította helyét az EWBL Final Four-ban. Az orosz másodosztályt toronymagasan vezetõ gárda 177-166 arányban búcsúztatta a svéd Lulea Basket alakulatát.

Fotó: EWBL.eu

Fotó: EWBL.eu

Fordulatos párharcot követhettünk, ahol az elsõ felvonás alkalmával Rosztov-na-Donu városában a svéd Lulea kezdett jobban. Az elõnyük a 13 pontot is elérte, de még a félidõben is 43-31-re vezettek. Innen azonban az oroszok a negyedik negyed elejére ledolgozták a hátrányukat, majd a hajrában elléptek és 82-74-es gyõzelmet arattak.

A második meccsen szintén a Lulea kezdett jobban, hat és fél perc alatt 17-8-ra léptek el. Összesítésben ekkor le is dolgozták a hátrányukat. Az oroszok azonban a második negyedet 13-0-val kezdték, amivel újra magukhoz ragadták az irányítást. A félidõben 48-38-ra vezettek és innen nem volt kérdés a sikerük. A Lulea mindent megtett a szép búcsúért, de végül nem tudták megszerezni a gyõzelmet. A Rostov-on-Don 95-92-es sikert könyvelhetett el.

A negyedik kiadó helyért a TTT Riga és az Olimpia Grodno csatázik. Ennek a párharcnak a két felvonását február 27-én és 28-án rendezik Rigában. A Final Four küzdelmeire március 16-án és 17-én kerül sor.

Hirdetés