Hirdetés
Archivum

A rutin döntött az oroszok javára:

:

Hirdetés

Két negyeddöntõt rendeztek szerdán, melyeken érvényesült a papírforma. Az oroszok a letteket, a csehek a horvátokat verték. A fõszereplõk reakciói következnek.

Az orosz válogatott a rutinjának köszönhetõen múlta felül a lett együttest. George Dikeoulakos szerint a csapta nem bírta el a negyeddöntõ terhét. „Nem lehet panaszom a csapatra, mindent megpróbáltak. Nagyon akartak, de ez rányomta a bélyegét a játékunkra. Nincs meg az a rutinja a keretnek, amivel ezt a terhet tudták volna kezelni. Az oroszok okosan játszottak és nagyon pontosan céloztak. Mi sok mindent kipróbáltunk védekezésben, de semmi sem mûködött.” – mondta a lett kapitány.

Az oroszok elsõsorban a védekezésükben találtak hibát. „Jól ismertük a lett csapatot, mivel egy felkészülési tornán játszottunk ellenük Csehországban. Megnehezítették az életünket, jobban mint a felkészülés során. Kihasználták a védekezésünk gyengeségeit.” – mondta Borisz Szokolovszkij.

„Többen is 15 pont felett dobtak nálunk, de a védekezésünkön javítanunk kell a következõ mérkõzésekre. Agresszívan és jól támadtunk, talán ma szereztük a legtöbb pontot ezen a tornán.” –értékelt Ilona Korstin.

A csehek esélyt sem hagytak a horvát válogatottnak. Lubor Blazek elsõsorban azt hangsúlyozta, hogy csapata kivívta az olimpiai selejtezõtornán való részvételt. „Értékes gyõzelmet arattunk, nemcsak azért, mert ott vagyunk a legjobb négy között, hanem ezzel kivívtuk az olimpiai selejtezõtornán való részvétel jogát. A horvát válogatott egy jó csapat, kiverték Spanyolországot és a felkészülés során kétszer játszottunk ellenük, ahol nehéz ellenfélnek bizonyultak. Úgy gondolom, hogy az oroszok elleni vereség egy fordulópontja volt ennek az Európa Bajnokságnak, mert a csapatomnak be kellett látnia, hogy akarat és motiváció nélkül nem lehet játszani.” – értékelt a cseh kapitány.

A 35 perc alatt 2 pontig jutó Mirna Mazic nem volt megelégedve a játékkal. „Nehéz mérkõzés volt, ellenfelünk támadásban és védekezésben is kiválóan teljesített. Kimaradtak a dobásaink és elmaradtak a kizárások, ezeket egy magas csapat ellen nem tudtunk végrehajtani. Emellett elmaradtak az indításaink is. Azt kell értékelni, hogy a világ második legjobb csapatával játszottunk egy negyeddöntõt az Európa Bajnokságon.” – összegzett Mazic.

Hirdetés