Hirdetés
Magyarország

A rutinjával segíthet Fegyverneky Zsófia:

:

Hirdetés

Hétfőn vált hivatalossá, hogy visszatér a magyar válogatottba a sorsdöntő szlovákiai Eb-selejtezőre Fegyverneky Zsófia.

Az M4 Sporthiradójának Székely Norbert szövetségi kapitány és Fegyverneky Zsófia, a Sopron Basket csapatkapitánya nyilatkozott a döntésről.

A női kosárlabdának szüksége van arra, hogy olyan rutinos és jól felszerelt játékos csatlakozzon a csapathoz, amilyen Zsófi. A jól felszereltet úgy értem, hogy mind támadásban, mind védekezésben sokat tud lendíteni és hatalmas tapasztalattal bír. Olyan játékerőt tud adni a csapat életéhez, amire egyértelműen szüksége van ahhoz, hogy ezen az Európa-bajnoki selejtező utolsó mérkőzésen jól tudjon teljesíteni.

– jelentette ki Székely Norbert.

Fegyverneky Zsófia a bajnokságban 17 mérkőzésen 20 perc alatt 7.5 pontot, 1.9 lepattanót és 4.2 gólpasszt átlagolt eddig. Az Euroliga csoportkörében pedig hat találkozón 29.5 perc alatt 9.2 pont, 2.7 lepattanót és 4.2 gólpassz volt az átlaga.

Nem azért fogok odamenni, hogy én most megváltsam a világot. Az ilyen meccseken van a rutinnak és hasonló tényezőknek szerepe. Ismerem azokat a játékosokat, akikkel találkozni fogunk. Próbálok segíteni, ahol tudok. Abszolút nem gondolom azt, azzal, hogy én most ott vagyok az automatikusan bármit is jelentene. A mérkőzés nagyon fontos a női kosárlabda szempontjából, fontos az, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra.

– tette hozzá Fegyverneky Zsófia, aki 2018-ban a legutóbbi selejtező-sorozat hajrájában is segítette a magyar csapatot. Akkor az albániai nagy arányú siker alkalmával tette ezt, amely egy fontos állomás volt az akkori kvalifikáció szempontjából.

Fotó: FIBA.Basketball

 

Hirdetés