Hirdetés
Európa

A Rutronik Stars Keltern lett a német bajnok



:

:

Hirdetés

Vasárnap bajnokot avattak Németországban. A Rutronik Stars Keltern hódította el a trófeát. Fennállásuk során második alkalommal értek fel a csúcsra.

Fotó: Rutronik Stars Keltern

A Rutronik Stars Keltern sorozatban az ötödik döntőjére készült. Az előző négy fináléjukból hármat elveszítettek. Kétszer a Wasserburg (2016, 2017), egy alkalommal (2019) pedig a Herner TC múlta felül a csapatukat. Az eddigi egyetlen bajnoki címük alkalmával a 2018-as párharcban a Wasserburgot verték.

Idén a GiroLive Panthers Osnabrück volt a riválisa a Keltern csapatának és egyértelműen favoritként léptek pályára a döntőben. Az Osnabrück, melynek színeiben Takács Kata teljesítményét követhettük hétről hétre, remek rájátszást futott. Az alapszakaszt a hatodik helyen zárták. A negyeddöntőben előbb a harmadik Wasserburgot, majd a második Herner TC-t búcsúztatták.

Az alapszakaszban mindössze egy vereséget gyűjtő és a mezőnyből idén kiemelkedő Keltern ellen nem tudtak csodát tenni Takács Katáék. A Keltern három magabiztos győzelemmel (95-69, 86-65, 70-54) hódította el a trófeát. A Keltern csapatát idén Krystal Vaughn (13.3 pont) és Jasmine Thomas (8.41 pont) vezette. Andrijana Cvitkovic (10.38 pont) és Sanja Mandic (4.05 gólpassz) személyében pedig korábban hazánkban is megforduló játékosok is fontos szerepet kaptak a keretükben.

Az ezüstérmes Osnabrück gárdájában Takács Kata az idei évadban 7.9 pontot, 3.57 lepattanót és 1.52 gólpasszt átlagolt.

Fotó: GiroLive Panthers Osnabrück

Hirdetés