Hirdetés
Európa

A Salamanca 10. alkalommal nyerhet Spanyol Kupát:

:

Hirdetés

Csütörtöktől vasárnapig rendezik Valenciában a Spanyol Kupa nyolcas döntőjét.

Raksányi Krisztina csapatának esélyeiről ITT írtunk.

Sok tekintetben párhuzamot lehet vonni a Spanyol Kupa és a Magyar Kupa nyolcas döntője között. A Salamanca ugyanazt a mérföldkövet érheti el, mint hazánkban a Sopron Basket. Roberto Iniguez együttese minden porondon veretlen idén és ha az előttünk álló napokban sem talál legyőzőre, akkor fennállása során 10. alkalommal hódítja el a trófeát.

A párhuzam olyan szempontból is megállja a helyét, hogy egészen biztosan Spanyolországban sem ismétlődik meg az elmúlt évek fináléjának párosítása. A legutóbbi négy kiírás alkalmával a Salamanca és a Girona mérte össze az erejét a döntőben. Ezúttal viszont egy ágra kerültek és már az elődöntőben találkozhatnak. Ennek eléréséhez a negyeddöntőben a Gironának a Movistar Estudiantes, a Salamancának a Durán Maquinaria Ensino Lugo csapatát kellene legyőznie. Meglepetés lenne, ha bármelyik Euroliga gárda alulmaradna. Ha már Euroliga, a két csapat március közepén a legrangosabb európai kupasorozat negyeddöntőjében is összeméri az erejét.

A sorsolás a házigazda és nagy ambíciókkal rendelkező Valenciának adhat esélyt. A másik ágon ők tűnnek a meghatározónak. A bajnoki tabellán 24 győzelemmel és 1 vereséggel a másodikak. Az egyetlen vereségüket a Salamancától szenvedték el 71-69 arányban. Az Európa Kupában is állva maradtak, márciusban rájátszás buborék házigazdái lesznek. Sajátos helyzetben van Valencia városa, mert a Salamanca mögött hét győzelmével a 2012-ben megszűnt régi klub a sorozat második legeredményesebbje. Ez a csapat papíron nem jogutódja annak, de játékerőben lassan kezd felnőni a feladathoz. A bajnokságban átlagban a legkevesebb pontot kapták az eddigi 25 meccsen, a második legtöbb lepattanót és a második legtöbb gólpasszt jegyezték. A negyeddöntőben az IDK Euskotren ellen nem hibázhatnak. Az elődöntőben pedig az általunk már felvezetett Tenerife – Lointek Gernika párharc győztesével találkoznak.

Március 4., csütörtök – negyeddöntők
17:30 Spar Girona – Movistar Estudiantes (B)
20:30 Perfumerías Avenida – Durán Maquinaria (A)

Március 5., péntek – negyeddöntők
17:30 Lointek Gernika – Ciudad de La Laguna (D)
20:30 Valencia Basket – IDK Euskotren (C)

Március 6., szombat – elődöntők
13:00 “B” negyeddöntő győztese – “A” negyeddöntő győztese
16:30 “D” negyeddöntő győztese – “C” negyeddöntő győztese

Március 7., vasárnap
13:30 Döntő

Hirdetés