Hirdetés
Archivum

A Salamanca a spanyol Szuperkupát is behúzta:

:

Hirdetés

Vasárnap este rendezték a spanyol Szuperkupát, ahol a bajnoki címvédõ Salamanca és az elmúlt évadban a kupát meglepetésre elhódító Rivas Ecopolis csapott össze. A mérkõzést a Salamanca szinte végig uralta és 77-65-ös gyõzelmet arattak.

A Salamanca az európai Szuperkupa után egy újabb trófeáért, a spanyol Szuperkupáért szállt harcba vasárnap. A mérkõzés elején úgy nézett ki, hogy az utóbbi évek teljesítménye alapján harmadik számú spanyol csapatként megbélyegzett Rivas Ecopolis megtréfálhatja esélyesebbnek tartott ellenfelét. Az elsõ szakasz végjátékában 8-8-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a Rivas Ecopolis átvette a kezdeményezést és a játékrész végére 18-13-as elõnyre tettek szert.

Lucas Mondelo az elsõ szakaszt követõen finoman szólva sem volt elégedett játékosai teljesítményével, de a második etapra már rendezte a sorait a Salamanca. Ezt a játékrészt a bajnoki címvédõ 21-8-ra hozta és ezzel a szünetre 34-26-ra léptek el.

A biztos vezetés tudatában sem dõlhettek hátra Marta Fernandezék. A harmadik negyed végére a Gyõrbõl is ismert Essence Carsson és a veterán Amaya Valdemoro vezetésével 51-47-re zárkózott fel a Rivas Ecopolis. A negyedik szakaszban 57-55-re a vezetést is visszavették a madridiak, de a végjátékban érvényesült a Salamanca hosszabb padja. A vége 77-65 lett.

A Salamanca legjobbja a sérülés után visszatérõ Dewanna Bonner volt 29 ponttal. Vajda Anna 3 ponttal vette ki a részét a sikerbõl. A másik oldalon a 15 pontos Carson és a 14-14 egységig jutó Valdemoro és Anna Cruz ponterõs játéka is kevés volt a gyõzelemhez, mivel társaik nem akadtak ezen az estén.

Eredmény
PERFUMERIAS AVENIDA – RIVAS ECOPOLIS 77 – 65
 

Hirdetés