Hirdetés
Archivum

A Salamanca edzõje lett a spanyol kapitány:

:

Hirdetés

A Spanyol Kosárlabda Szövetség bejelentette, hogy nyáron az Európa-bajnoki selejtezõk alkalmával Lucas Mondelo vezeti a válogatottat. Mondelo a korábbi salamancai, jelenleg krakkói trénert Jose Igancio Hernandezt váltja a kispadon.

Miközben a legtöbb nemzeti válogatott már javában készül a selejtezõkre, a spanyolok egy kicsit megcsúsztak az elõkészületekkel. A szövetségnél az elnökválasztás zajlott, ahol Jose Luis Saez még egy ciklusra megkapta a bizalmat és csak ezt követõen írták alá a szerzõdést a kiszemelt szakvezetõvel. Így pénteken vált hivatalossá, hogy az utánpótlás vonalon és a Salamancával sikert sikerre halmozó Lucas Mondelo irányítja a nemzeti csapatot.

Mondelónak a hétvégén kell véglegesítenie a válogatott programját. Mint ismeretes a spanyolok a tavalyi lengyelországi EB-n a középdöntõk során búcsúztak, így idén nyáron nem az Olimpiára vagy az olimpiai selejtezõre készülnek, hanem a 2013-as franciaországi Európa-bajnokság selejtezõire, ahol a D-csoportban Románia, Bulgária, Németország és Svédország legjobbjai lesznek az ellenfeleik. A spanyolok várhatóan igen hiányos kerettel lépnek pályára, mivel Alba Torrens sérülés, Silvia Dominguez és Sancho Lyttle pedig WNBA kötelezettségei miatt nem lesz ott a csapatban.

Lucas Mondelo a Salamancával tavaly Euroligát és Spanyol bajnokságot nyert, az U20-as válogatottat pedig Európa-bajnoki címre vezette. Mondelo a 2009-es U19-es Világbajnokságon és a 2010-es U20-as Európa-bajnokságon ezüstéremet szerzett a korosztályos spanyol csapatokkal.

Mondelo szerzõdése lejárt a Salamancával, a legfrissebb hírek szerint a héten ül le tárgyalni a folytatásról a klubcsapatával.

Hirdetés