Hirdetés
Archivum

A Salamanca és a Girona már elõdöntõs Spanyolországban:

:

Hirdetés

Vasárnap rendezték a spanyol negyeddöntõk második meccseit. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcok közül kettõ lezárult, a Salamanca és a Girona már a papírformának megfelelõen az elõdöntõre készülhet.

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com

A Salamanca 79-56-os gyõzelmet aratott a Mann Filter Casablanca otthonában és ezzel 2-0-val lezárta a párharcot. Az elsõ negyed végére 10 pontos elõnyt épített fel a címvédõ. Ezúttal Cyesha Goree is lehetõséget kapott, 22 perc alatt 12 ponttal és 5 lepattanóval zárt. A Girona az Araski otthonában 68-41-es sikert ünnepelhetett, ami szintén 2-0-s továbbjutást eredményezett. Itt is már a félidõben 18 pontos különbséget jegyezhettünk fel. Keisha Hampton 16 ponttal és 13 lepattanóval ért el dupla-duplát.

Idegenbeli sikere után hazai pályán nem tudta lezárni a Gernika elleni negyeddöntõt a Valencia. Saját közönségük elõtt 66-54-re maradtak alul. A Gernika az egész meccsen kézben tartotta az irányítást és a harmadik negyed közepétõl 10 pont feletti elõnyt menedzseltek. Courtney Williams 17 ponttal zárt a keretükben. Az IDK Gipuzkoa hazai pályán vívta ki a Cadi La Seu ellen a sorsdöntõ harmadik meccs jogát. Iva Brkic (Ciglar) 14 pontjával rendkívül szoros és élvezetes végjátékban húzták be a 62-56-os diadalt.

A két nyitott párharcban a sorsdöntõ harmadik meccset szerdán este rendezik a magasabban rangsorolt alakulatok otthonában.

Eredmények

Mann-Filter Casablanca – Perfumerías Avenida Salamanca 56-79

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a Salamanca javára.

RPK Araski – Spar CityLift Girona 41-68

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a Girona javára.

IDK Gipuzkoa – Cadí La Seu 62-56

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-1.

Valencia Basket – Lointek Gernika 54-66

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-1.

Ágrajz

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Hirdetés