Hirdetés
Archivum

A Salamanca és a Girona nagy különbségû gyõzelme:

:

Hirdetés

A kiélezett csatákat és nagy rangadókat hozó csütörtöki játéknap után pénteken többségében egyoldalú találkozókat rendeztek a spanyol élvonal 12. fordulójában. Az esélyes csapatok nem botlottak.

A listavezetõ Girona 89-41-es gyõzelmet aratott a Bembibre otthonában. Az egyoldalú összecsapáson a 21-5-ös elsõ negyedben minden lényeges kérdés eldõlt. A 21 pontos Shay Murphy lett a legeredményesebb. A címvédõ Salamancának sem volt nehéz dolga, a Mann Filter Casablanca csarnokában arattak 73-52-es sikert. A szoros elsõ félidõ után, amikor mindössze 41-40-re vezetett a Salamanca, a harmadik negyed döntötte el a meccset Ekkor ugyanis kétszámjegyûre nõtt a differencia a felek között. Angelica Robinson 15 pontját kell kiemelni a gyõztes csapatból.

Fotó: Valencia Basket

Fotó: Valencia Basket

A Valencia Basket 72-56-ra verte a Durán Maquinaria Ensino gárdáját. Csalóka a nagy különbség, mivel a záró szakasznak mindössze 53-49-es valenciai elõnyrõl vágtak neki a felek. Az utolsó öt percre fáradt el az Ensino, melynek keretében Angela Salvadores teljesítményét figyelhettük. A Sopronból december közepén távozó spanyol játékos 34 perc alatt 5 ponttal, 7 lepattanóval és 4 gólpasszal zárt. A játéknap negyedik meccsén a Snatt’Sant Adriá óriási csatában 68-64-re verte a Baxi Ferrol-t.

Eredmények
Snatt’Sant Adriá – Baxi Ferrol 68-64
Mann Filter – Perfumerías Avenida 52-73
Valencia BC – Durán Maquinaria Ensino 72-56
Embutidos Pajariel Bembibre – Spar Citylift Girona 41-89

Tabella

Hirdetés