Hirdetés
Archivum

A Salamanca és a Rivas Ecopolis is kikapott a spanyol nyitó fordulóban:

:

Hirdetés

A hétvégi Szuperkupa után szerdán este megkezdõdött a Spanyol bajnokság, melynek elsõ fordulója nem kis meglepetéseket tartogatott. A Salamanca és a Rivas Ecopolis is vesztesen hagyhatta el a pályát.

A Salamanca hazai pályán szenvedett 64-56-os vereséget a Gironától. A két csapat az elsõ félidõben fej-fej mellett haladt, a harmadik negyed elején azonban egy 9-0-s futással a Girona 39-30-ra lépett el. Az igen sok hibával játszó Salamanca a záró szakaszban ugyan 59-56-ra felzárkózott, de ennél közelebb nem került. A büntetõkkel tarkított hajrát kézben tartotta a Girona és megérdemelten szerezte meg a gyõzelmet. A gyõztes csapatból Ify Ibekwe és Vanessa Gidden is 20-20 pontot szerzett. A Salamanca legeredményesebbje a 17 pontos Paola Ferrari volt.

A jelentõsen megfiatalított Rivas Ecopolis Zamorába látogatott, ahol 64-55-ös vereséget szenvedett. A harmadik negyed végéig 6 pontnál nagyobb különbség nem alakult ki. Ekkor egy 8-0-s szériával került elõnybe a CD Zamarat, de a Rivas Ecopolis még szorossá tudta tenni a végjátékot. Bármelyik csapat nyerhetett volna, de a hajrából a hazaiak jöttek ki jobban. A CD Zamarat legeredményesebbje a 12 pontos Marina Delgado volt. A Rivasnál Angela Salvadores jutott 17 pontig.

Ami a többi eredményt illeti: rendeztek még egy szoros találkozót, melyen az egyik újonc a Al-Qazeres Extremadura Gran Canarián aratott 57-56-os gyõzelmet. Emellett a Zaragoza a CB Conquero-t, a baszk rangadón a Gernika Bizkaia a Gipuzkoa UPV-t verte. Gyõzelmet ünnepelhetett még a Bembire és az Universitario de Ferrol is.

Eredmények
GRAN CANARIA 2014 – C.B. AL-QÁZERES EXTREMADURA 56-67
UNIVERSITARIO FERROL – CADI LA SEU 60-49
PERFUMERIAS AVENIDA – SPAR CITYLIFT GIRONA 56-64
EMBUTIDOS PAJARIEL BEMBIBRE PD – CAMPUS PROMETE 80-64
MANN-FILTER – CLUB BALONCESTO CONQUERO 79-66
GIPUZKOA UPV – GERNIKA BIZKAIA 43-65
ZAMARAT – RIVAS ECOPOLIS 64-55

Hirdetés