Hirdetés
Archivum

A Salamanca lett a spanyol bajnok:

:

Hirdetés

Szombaton rendezték a spanyol bajnoki finálé sorsdöntõ harmadik felvonását. A Salamanca 60-57-re legyõzte a Gironát és ezzel elhódította a trófeát.

Fotó: ligafemenina.es

Fotó: ligafemenina.es

A döntõ két mérkõzése óriási fordulatokat tartogatott, így joggal készülhettünk egy újabb izgalmas csatára. Az összecsapás azonban úgy indult, hogy a Salamanca magabiztos gyõzelmet fog aratni: 12-2-vel kezdték a találkozót és egy negyed után 24-8-as elõnyben voltak. A legnagyobb differenciát a második etapban 36-13-nál regisztrálhattuk. A Salamanca számára a félidõ hajrája már jelzésértékû lehetett, hiszen 11-2-es sorozatot csinált a Girona, de összességében így is magabiztosan vezettek.

A 38-24-rõl induló harmadik negyed elején is folytatódott a Girona nagy sorozata, 16-2-nél jártak, amivel 38-29-nél hosszú idõ után elõször 10 egység alá olvadt a differencia. A játékrész legszorosabb mérkõzésállását 42-36-nál jegyezhettük fel, de a negyed végére ismét ellépett a Salamanca. Az utolsó 10 percnek 49-40-rõl vágtak neki a felek. A Girona a DVTK-ból ismert Coulibaly vezérletével óriási hajrába kezdett és 55-55-nél utolérték riválisukat. Két és fél perc volt hátra ekkor a döntõbõl.

Az utolsó két percet Kobryn és Spanou kosárváltása vezette fel, majd mindkét gárda támadhatott a vezetésért. Végül Beard egy sikeres büntetõjével az utolsó percbe a Salamanca érkezett 58-57-es elõnyrõl. A Girona alig jutott dobóhelyzethez, de Givens kezében így is ott volt a gyõzelem kulcsa. 15 másodperccel a lefújás elõtt azonban két büntetõt hibázott. A végeredményt Marginean két büntetõje állította be és ezzel a Salamanca lett a bajnok Spanyolországban.


Eredmény

PERFUMERÍAS AVENIDA – SPAR CITYLIFT GIRONA 60-57
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-1 a Salamanca javára.

Hirdetés