Hirdetés
Archivum

A Salamanca már döntõs Spanyolországban:

:

Hirdetés

Nem borult a papírforma, a Salamanca másodszor is nagy különbséggel verte az UNI Ferrol-t a spanyol elõdöntõben. Ezzel a címvédõ 2-0-val lezárta a párharcot és készülhet a fináléra.

Fotó: Twitter.com/CBAvenida

Fotó: Twitter.com/CBAvenida

Az elsõ meccsen nagy különbség mutatkozott a csapatok között, de az UNI Ferrol joggal bízott abban, hogy hazai pályán sikerül megszorongatnia riválisát. Végül ezt a célját csak egy negyeden át tudta megvalósítani. 10 perc után mindössze 21-17-re vezetett a Salamanca. A második etap elején azonban gyorsan eldõlt a meccs, a Salamanca 14-2-es sorozattal hagyta állva riválisát. A félidõben 44-25-ös eredményt regisztrálhattunk.

A harmadik etapban tovább dominált a Salamanca. Egy 20-0-s szériával 64-25-re módosították az eredményt. Ezzel már az is biztossá vált, hogy a kiütést sem tudja elkerülni a hazai alakulat. Az utolsó 10 percnek 70-31-rõl vágtak neki a felek. Itt már csak a különbség volt a kérdés. A Salamanca végül 92-59-es gyõzelmet aratott. A keretükben minden nevezett játékos pályára lépett, a szakmai stábjuk 14 és 24 perc között osztotta el a játékidõt. A 18-18 pontos Erika de Souza és Angelica Robinson bizonyultak a legeredményesebbnek.

A spanyol bajnoki döntõben a Salamanca ellenfele a Girona – Mann Filter Zaragoza párharc gyõztese lesz. Ott a Girona 1-0-ra vezet és csütörtökön rendezik a második meccset Zaragozában.

Eredmény
Star Center UNI Ferrol – Perfumerias Avenida Salamanca 59-92 (17-21, 8-23, 6-26, 28-22)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Salamanca javára.

Hirdetés