Hirdetés
Archivum

A Salamanca maradt veretlen Spanyolországban:

:

Hirdetés

Szombaton rendezték a veretlen csapatok rangadóját a spanyol élvonalban. A Salamanca látta vendégül Lointek Gernikát. Hamisítatlan érzelmekkel teli feszült csata volt, melynek végén 78-71-es gyõzelmet aratott a Salamanca.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a rangadón. Egészen az elsõ félidõ hajrájáig 4-6 pontnál nagyobb különbség nem alakult ki a felek között. A nagyszünet elõtti másfél perc azonban a Salamancának sikerült jobban, akik ekkor sorozatban 7 pontot szereztek és ezzel 43-35-re léptek el. A harmadik negyed elején azonban gyorsan eltüntette a hátrányát a Gernika, három perc után 45-45-nél utolérték a riválisukat. Innentõl rendkívül kemény, vitatott szituációktól sem mentes rangadó kerekedett.

Az utolsó 10 percnek a Salamanca 58-57-es elõnyérõl vágtak neki a felek. A fáradtság jeleit mutató Gernika kezébõl itt csúszott ki az összecsapás. A végül 22 pontig jutó Chrissy Givens vezetésével 71-59-re léptek el a hazaiak. A 13-2-es salamancai futás után a Gernika rendezte sorait és nagyot küzdve 72-69-re még visszajöttek. Ez a felzárkózás azonban sokat kivett belõlük. Végül a Salamanca behúzta a gyõzelmet, így megszilárdította vezetõ helyét a tabellán.

Eredmény
Perfumerias Avenida Salamanca – Liontek Gernika Bizkaia 78-71 (19-15, 24-20, 15-22, 20-14)

Statisztika

Tabella

Hirdetés