Hirdetés
Archivum

A Salamanca mindenben felülmúlta a Fenerbahce-t, sorsdöntõ meccs jön:

:

Hirdetés

Az Euroliga negyeddöntõjének második mérkõzésén a Salamanca kiemelkedõ formában játszva 76-66-ra múlta felül a Fenerbahce együttesét és kiegyenlítet. A két csapat szerdán Isztambulban vív sorsdöntõ meccset.

Összességében egyoldalú találkozót láthatott a telt háznyi fanatikus salamancai publikum. A mérkõzés 2-2-ig alakult szorosan. Az elsõ negyed végén már kétszer annyi pontja volt 24-12-nél a Salamancának, mint a Fener-nek. A második szakaszban a 17 pontot is elérte a különbség a felek között. A félidõben pedig 43-28 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyedben 62-39-nél 23 ponttal is vezetett a Salamanca. Kiemelkedõ egyéni teljesítményeket láthattunk spanyol részrõl, Jelena Milovanovic végül 22 pontig jutott. Erika de Souza pedig 13 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplát ért el. Mivel a Fenerbahce rendkívül gyengén dobott és több eladott labdájuk volt, mint a hazaiaknak, így nem ígért szoros csatát záró szakasz. Az utolsó 10 percnek 66-45-rõl futottak neki a csapatok. A török gárda ugyan megfelezte a hátrányát ebben a periódusban, de ez csak arra volt jó, hogy a kiütéses vereséget elkerülje.

A Salamanca a játék minden elemében jobbnak bizonyult riválisánál. Ha a Fenerbahce komolyan gondolja az Euroliga-gyõzelmet Candace Parker érkezésével, akkor ennél jóval harciasabb és nem utolsó sorban jóval pontosabb játékra lesz szüksége.

A játéknap összefoglalója ITT olvasható.

Eredmény
Perfumerías Avenida Salamanca – Fenerbahçe 76-66 (24-12, 19-16, 23-17, 10-21)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-1.

Statisztika

Hirdetés