Hirdetés
Archivum

A Salamanca nyerte a spanyol alapszakaszt:

:

Hirdetés

A Salamanca 8 ponttal gyõzte le a Cadi La Seu együttesét a Spanyol Bajnokság 24. fordulójában és ezzel immár matematikailag is megnyerte az alapszakaszt.

A Valencia pénteki veresége után a vártnál is nagyobb tétje lett a Cadi La Seu- Salamanca összecsapásnak, a vendégek az alapszakasz megynerésének kapujába értek. Így is kezdett a Salamanca és az elsõ negyed végjátékában 10 ponttal, 16-26-ra el is léptek ellenfelüktõl. A második szakaszban keményített a védekezésén a katalán együttes és 29-31-re felzárkóztak. A szünet elõtt Snell és Montañana pontjai kellettek, hogy ismét visszaálljon a különbség a két gárda között.

A 39-47-rõl induló harmadik negyedben 4 pontot faragott a hátrányán és teljesen nyílttá tette a végjátékot a hazai hölgykoszorú. A negyedik szakaszban, amikor már nyomasztó közelségbe került a Cadi La Seu De Mondt és Dominguez is rákapcsolt és ezzel 80-88-ra nyert a Salamanca.

Lucas Mondelo csapata a sikerével a Spanyol Bajnokság alapszakaszában két fordulóval a  vége elõtt már biztos elsõnek mondhatja magát, így az elõdöntõnek és a döntõnek is pályaelõnynel futhatnak neki.

Eredmények

CADI LA SEU D´URGELL – PERFUMERIAS AVENIDA 80-88
CIUDAD ROS CASARES VALENCIA – RIVAS ECOPOLIS 62-74
UNB OBENASA LACTURALE – HONDARRIBIA – IRÚN 56-71
C.B. OLESA – MANN FILTER ZARAGOZA 52-91
PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA – EXTRUGASA 52-58
GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS – RC CELTA INDEPO 67-70

A bajnokság állása

Hirdetés