Hirdetés
Archivum

A Salamanca nyerte a spanyol Szuperkupát:

:

Hirdetés

A spanyol Szuperkupán a papírformának megfelelõen, de a vártnál jóval nehezebben a Salamanca 68-59-re legyõzte a Girona együttesét.

Perfumerias Avenida – Uni Girona 68-59 (15-17, 15-12, 17-13, 21-17)

Legjobb dobók:

Salamanca: Hodges 19, Sulciute 13, Xargay 11, Fernandez 10
Girona: Monroe 16, Sarr 15, Jordana 11

Mindenkinek, aki szereti a spanyol kosárlabdát, egy kicsit fájt a szíve. Szerda este egy Valencia-Salamanca rangadónak kellett volna lennie, de a bajnoki címvédõ gazdasági összeomlása után a kupagyõztes Salamanca a bajnoki harmadik Gironával mérte össze az erejét a Szuperkupán.

A Girona idén (sem) tudta vállalni a nemzetközi megmérettetést és a keretük is jelentõsen kicserélõdött. Az új igazolásaik közül a legnagyobb név a veterán Allison Feaster, de két frissen végzett amerikai játékos Cierra Bravard és Jacinta Monroe is szerepel az érkezõk között, csakúgy mint egy holland válogatott hölgy.

A szakemberek nagyjából a tavalyihoz hasonló játékerõre számítanak a Girónától. Az elmúlt évadban pedig meg tudták szorongatni a Salamancát. Ez most sem történt másként. A salamancai összecsapáson 5 perc után 10-6-ra vezettek a vendégek. A hazaiak egy 7-0-s futással fordítottak, de a végül 15 pontig jutó Sarr vezetésével a Girona az elsõ etap végén 17-15-ös elõnyben volt.

A második negyed elején egy 12-4-es sorozattal a Salamanca 27-21-re fordított. Az elõnyükbõl azonban a szünetre mindössze 1 pont maradt. A 30-29-rõl induló harmadik negyedben állandósította 4-5 pontos vezetését a kupagyõztes. Elsõsorban a 19 pontot szerzõ Roneeka Hodges remekelt. Érdekesség, hogy Hodges csak a hónap végéig rendelkezik szerzõdéssel, amíg Jessica Adair meg nem érkezik Minnesotából. A harmadik etap végén 47-42-re vezetett a Salamanca.

A negyedik szakaszban sokáig 4-6 pont között mozgott a különbség. Az utolsó 5 perc 52-48-rõl kezdõdött, de a végjátékban a hazaiak pontosabbak voltak, jól büntetõztek és ez gyõzelmet ért. Meglepetésre a lepattanókért folytatott csatát 38-31-re nyerte a Girona, miközben a duplákat is pontosabban dobták.

Hirdetés