Hirdetés
Archivum

A Salamanca nyerte a spanyol Szuperkupát:

:

Hirdetés

Hatalmas izgalmak közepette a Salamanca 4 ponttal, 72-76 arányban legyõzte a Ros Casares Valencia együttesét a spanyol Szuperkupa döntõjében.

Nem sokat pihenhettek a világbajnokság sztárjai. A hagyományos spanyol szezonnyitón, a Szuperkupa döntõn mind a hazai pályán játszó Valenciában, mind a Salamamcában pályára léptek a csehországi seregszemle legjobbjai.

A 3000 nézõ elõtt rendezett jó hangulatú találkozón az elsõ negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Linda Fröhlich találataival indítottak a hazaiak, míg a salamancaiak Sancho Lyttle kiváló játékával tartották magukat. A nagy iramot és kifejezetten pontos játékot hozó elsõ negyed végén 17-16 állt az eredményjelzõn.

A második periódusban is tartotta elõnyét a Valencia. A bajnoki cím és a Király-kupa védõjénél a Krakkóból hazatérõ Marta Fernandez villogott ekkor. Az új salamancai mesternek, Lucas Mondelo-nak idõt is kellett kérnie, hogy megállítsa a nagy rivális rohanását. Ez jól sikerült, miután a nagyszünet elõtt 3 perc 41 másodperccel 1 ponttal már a vendégek jártak elõrébb. A második szakasz utolsó másfél perce azonban a hazaiaknak sikerült jobban, így 39-36-os Valencia elõnnyel vonultak pihenõre a hölgyek.
 

A harmadik etapban Marta Fernandez és Laia Palau vette hátára a Ros Casares-t. Néhány pillanatig úgy nézett ki, hogy akár el is dõlhet a mérkõzés, amikor a Salamcanánál beindította a rakétákat az éppen a nagy ellenféltõl igazolt Erika De Souza. A brazil válogatott és az Atlanta Dream csúcsformában pattogtató centere a mérkõzésen végül 16 pontig és 6 lepattanóig jutott, de ami a legfontosabb, a harmadik negyedben pontjaival nemcsak meccsben maradtak a vendégek, de még a vezetést is átvették.
 

A negyedik periódus 51-53-ról indult. A játékrész elején tovább tartott a vendégek lendülete, Ana Montañana, Sancho Lyttle és Erika de Souza parádéját csak nézték a hazaiak. A hajrára 10 ponttal elhúzott a Salamanca és bár a végjátékban Palau triplákkal faragott a különbségen, végül teljesen megérdemelten 72-76 arányban diadalmaskodtak a vendégek. A Valencia története során második alkalommal bukta el a Szuperkupa döntõjét, 2004-ben a szebb napokat látott UB Barçelonától kaptak ki.
 

A hazaiaktól Palau (8 pont) és Fernández (10 pont) mellett a 15 egységig jutó Katie Douglas ponterõs játéka dicsérhetõ, de a csapatjátékban teljesen érthetõen még keveset mutatott Jordi Fernández hölgykoszorúja.
 

Eredmény
 

CIUDAD ROS CASARES VALENCIA – PERFUMERÍAS AVENIDA SALAMANCA 72 -76
Valencia: Lawson 9, Palau 8, Brunson 12, Fröhlich 6, Douglas 15, Vesela 2, Fernández 10, McWilliams 6, Lima 4, Martínez 0

Salamanca: De Mondt 4, Snell 10, Dominguez 5, De Souza 14, Lyttle 17, Torrens 4, Sánchez 0, Gastaminza 2, Xargay 8, Montañana 12

Hirdetés