Hirdetés
Archivum

A Salamanca nyerte a Szuperkupát Spanyolországban:

:

Hirdetés

Csütörtökön este került sor Salamancában a spanyol Szuperkupára. A bajnoki címvédõ és hazai pályán játszó Salamanca végig vezetve 93-80-ra gyõzte le az IDK Gipuzkoa gárdáját. Krivacevic Tijana ezzel megszerezte elsõ trófeáját új csapata színeiben.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Igazi kupahangulatban dobták fel a labdát Salamancában. A lelkes hazai publikum azt láthatta, hogy kedvenceik gyorsan állva hagyják riválisukat. 10-0-val kezdett ugyanis a Salamanca és egy negyed után 29-21-re vezettek. Rendkívül pontgazdag és kifejezetten szórakoztató meccs kerekedett. Olyan, amilyennek egy új szezont felvezetõ Szuperkupának lennie kell. A második negyed elején 29-26-ig felzárkózott az IDK Gipuzkoa, de ezt követõen egy 7-0-s szériával visszaállt a 10 pontos különbség a felek között. A félidõben már 55-41-es elõnnyel gazdálkodhatott a Salamanca.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

A harmadik negyed elején még behullott egy tripla a baszkoktól, de nem tudták szorossá tenni a meccset. A különbség 15 pont környékén állt be a csapatok között. A játékrész hajrájában 74-54-nél pedig már 20 egységgel vezetett a Salamanca. A záró szakasznak 74-56-ról vágtak neki a csapatok. Itt már nem volt kérdés a gyõztes kiléte, de a nyáron megerõsített Gipuzkoa helyenként kifejezetten szép megoldásokkal nõtt fel az egészen más célokért küzdõ Salamancához. Az utolsó négy percben a hazai közönség ünneplése közepette 87-67 után kozmetikáztak az eredményen a vendégek.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

A 93-80-as sikerbõl Krivacevic Tijana 16 és fél perc játék alatt 7 ponttal, 4 lepattanóval és 3 gólpasszal vette ki a részét. A Salamanca legeredményesebbje a 28 pontos Jelena Milovanovic lett.

Eredmény
Perfumerías Avenida – IDK Gipuzkoa 93-80 (29-21, 26-20, 19-15, 19-24)

Statisztika

Hirdetés