Hirdetés
Európa

A Salamanca visszatér az Euroligába:

:

Hirdetés

Egy év kihagyás után ismét az Euroligában szerepel a Perfumerías Avenida Salamanca. A spanyol élcsapat a hivatalos honlapján számolt be arról, hogy hazája szövetsége és a FIBA felé eljuttatta a hivatalos papírokat az Euroliga 2020/2021-es kiírásába történő nevezés kapcsán.

A Salamanca a versenyrendszerek leállításakor vezette a spanyol bajnokságot és elhódította a kupát. A márciusi bajnoki sorrend alapján határozták meg a nemzetközi kupaszereplőket. A Salamanca így az első számú spanyol helyet kapta, amit azt jelenti, hogy majd a főtáblán kezdik a szereplésüket.

Az Euroliga főtábláján a következő szezonban is 16 csapat szerepel, akik két nyolcas csoportban küzdenek. A nevezések számától függ majd, hogy rendeznek-e selejtezőt. A sorsolásra augusztus 17-én kerül sor. A szezon október 14-én indulna. Amennyiben a járványhelyzet ezt nem teszi lehetővé, akkor januártól rövidített szezonra kerülne sor.

A Salamanca az elmúlt szezonban az Európa Kupában indult, de előtte 13 évadot töltöttek az Euroligában. A sorozatot 2011-ben megnyerték, 2009-ben a Final Four házigazdái voltak.

Fotó: FEB

Hirdetés