Hirdetés
Magyarország

A Salamancát fogadja a Győr:

:

Hirdetés

Szerdán 18 órától az UNI Győr-MÉLY ÚT a spanyol Salamancát fogadja. Kiemelkedő erősségű rivális érkezik.

A Salamanca veretlenül menetel idén az Európa Kupában. Túlzás nélkül állítható, hogy olyan keretük van, amely az Euroligában is megállná a helyét. Nem titkoltan az a céljuk, hogy visszahódítsák a helyüket Spanyolország csúcsán és utána újra a legrangosabb sorozatban szerepeljenek. Ennek megfelelően a tavalyi bajnoki ezüstérmet követően nem visszavettek, hanem rátettek egy lapáttal. A britek honosítottja, az Eb-n is villogó Karlie Samuelson és Tiffany Hayes felel a pontokért. Az elnyűhetetlen Silvia Dominguez kiválóan irányítja a gárdát, de ott van meccsek eldöntésére alkalmas klasszisnak az amerikai válogatott kerettag Jewell Loyd is. Magas posztokon a holland center Emese Hof és a lett Kristina Vitola szerepel az Európa-bajnok Laura Gil mellett. Hof és Vitola is kiváló formába lendült az elmúlt hetekben.

A Győr elleni salamancai találkozóhoz képest változás, hogy Evelyn Akhator elhagyta a klubot. Bár szép statisztikái voltak, de a játékos és a stáb nem találta meg az összhangot. Két hónap közös munka után úgy fordultak a válogatott szünetre, ha Akhator talál magának másik csapatot, akkor elengedik. A Carolo Basket-hez igazolt végül. Maradva a kereteknél. A két csapat októberi találkozása óta a Győr is változott Raksányi Krisztina és Papp Klaudia visszatérésével. Sőt, felépült a sérüléséből Sandra Ygueravide. A spanyol irányító a válogatott szünet után a TFSE otthonában szenvedett bokasérülést, de Cegléden a mérkőzés legjobbként segítette értékes idegenbeli győzelemhez csapatát.

Olyan szempontból balszerencsés Európa Kupa szezont fut a Győr, hogy a csoportkör utolsó fordulójában léphet pályára először teljes felállásban a keret. Azt már múlt héten a Gernika elleni tisztes helytállás megmutatta, hogy a nagyobb különbségű őszi vereségek ellenére versenyképes lehet a gárda. Akár a legutóbbi Európa Kupa tapasztalatok, akár Cegléden a gólpasszok magas száma, a szerzett labdák vagy éppen a triplák, olyan előrelépést mutatnak, amit ha tud tartani a Győr, akkor joggal bízhat egy szebb folytatásban. Az Európa Kupában egy győzelemmel matematikai esély még lenne a továbbjutásra, hiszen konferenciánként a két legjobb harmadik is folytatja. Ehhez azonban több pályán váratlan eredménynek kellene születnie. Ettől függetlenül minden nemzetközi meccsen lehet fejlődni és a győrieknek immár teljes kerettel minden alkalmat ki kell használni a csapatépítésre.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés
Hirdetés