Hirdetés
Magyarország

A Salamancát fogadja a Sopron:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Csütörtökön 18 órától a Perfumerias Avenida Salamanca együttesét fogadja az Euroliga 5. fordulójának rangadóján a Sopron Basket. A találkozó előtt Laczka Miklós, a soproniak másodedzője foglalta össze várakozásait.

December 8., szerda
18:00 Sopron Basket – Perfumerias Avenida
Sopron, Novomatic Aréna
Játékvezetők: Anastasios Kardaris (Görögország), Veronika Vavrova (Csehország), Suzana Vujicic (Montenegró) – Eleonora Rangelova (Bulgária)

A Sopron Basket vasárnap a SERCO UNI-Győr gárdáját 65-45-re múlta felül bajnoki rangadón. A válogatott szünet után győzelemmel tért vissza a soproni csapat, ráadásul nagyon jól kezdett, hiszen rögtön az első negyedben 15 pontos előnyt épített fel megyei riválisa ellen.

„Jó ritmust fogtunk a mérkőzés elején, de mindennek az alapja az volt, hogy jól védekeztünk az elejétől kezdve.” – mondta Laczka Miklós, utalva a 26-11-es első szakaszra. „A megfelelő mentális állapot és a megfelelően megvalósított terv diktálja ilyenkor a rajtot. Összességében viszont a jó védekezés volt az, ami meghatározta szempontunkból azt a mérkőzést.” Nagy várakozás előzte meg Turner Yvonne visszatérését, aki 26 perc alatt 11 ponttal, 3 gólpasszal és 2 lepattanóval zárt. „Nagyon jól sikerült a visszatérése. Még ahhoz képest is, amit edzésen mutatott, mondhatom, hogy magasabb fokozatra kapcsolt. Jó volt a védekezése is. Tudott pluszt adni a csapatnak. Mentálisan, emocionális szempontból üde színfoltja volt a meccsnek.” – tette hozzá a soproniak másodedzője.

A csütörtöki ellenfél a Salamanca lesz. Ha van gárda, akit talán nem kell bemutatni a soproni közönségnek, az éppen a spanyol topcsapat. A nemzetközi játékhét nagy előzetésében is kiemeltük, hogy a két együttes már 11 alkalommal találkozott az Euroligában. Ráadásul ezek közül háromszor az elődöntőben. Az idei szezonban a Salamanca nemzetközi szinten 3 győzelemmel és 1 vereséggel rendelkezik, míg a bajnokságban 7 győzelem és 3 vereség a mérlegük. A keretüket nézve Aleksandra Crvendakić soproni, Erica McCall szekszárdi színekben töltött hosszú-hosszú éveket hazánkban. Roberto Iniguez vezetőedző pedig két éven át irányította a soproni szakmai munkát. A válogatott szünetben a Salamanca kerete is változott, az új igazolások közül Bridget Carleton játékára csütörtökön is számíthatunk.

„Az Euroligában eddig szépen menetelnek. A bajnokságban viszont becsúszott több olyan vereség, ami nem jellemző a Salamancára. Ilyen szempontból egy kicsit felemás eddig a szezonjuk. Bridget Carleton személyében várható az egyik új igazolásuk játéka. Eddig bőven sújtották őket sérülések. Ez a keret vele kiegészülve viszont már nagyon mély. Sok olyan játékos van, aki hozzá tud tenni, ennek megfelelően széles rotációval fent tudják tartani agresszivitásban, védekezésben azt a szintet, amit szeretnének. Jól összerakott és borzasztó nehéz ellenfél, melynek ráadásul most óriási szüksége van arra, hogy formába lendüljön és meg tudja nyerni ezt a meccset.” – mutatta be az aktuális riválist Laczka Miklós. „Nekünk szervezettnek és fegyelmezettnek kell lenni védekezésben, hiszen a Salamanca támadójátéka is szervezett. Az alapelvek végrehajtása kulcsfontosságú, miután nagyon sok játéka van az ellenfelünknek és nehéz mindegyikből felkészülni ennyi idő alatt. Támadásban olyan szintű gyors döntéshozatalra, spacing-re lesz szükség és – részben ismételve magam – az alapelveknek olyan betartására, ami nélkül nem lehet ilyen jól szervezett csapat ellen eredményesen támadni.”

Hirdetés