Hirdetés
Magyarország

A Salamancát fogadja a Szekszárd:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szerdán 18 órától a női kosárlabda Euroliga 13. Fordulójában az elmúlt évad ezüstérmese, a Perfumerías Avenida Salamanca lesz az Atomerőmű KSC Szekszárd vendége. Horváth Zsófiát, a szekszárdiak másodedzőjét kérdeztük a várakozásiról.

Január 26., szerda
Atomerőmű KSC Szekszárd – Perfumerías Avenida Salamanca
18:00 Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Bojan Jovanic (Bosznia-Hercegovina), Krešimir Katić (Horvátország), Josip Mikulić (Horvátország), Damir Kunosic (Bosznia-Hercegovina).

Miután több játékos koronavírustesztje pozitív lett, az elmúlt héten az Atomerőmű KSC Szekszárd két mérkőzése elhalasztásra került. Szerdán azonban ismét a pályán láthatjuk a csapatot. Horváth Zsófiát is arról kérdeztük, hogy ebben a pár napban most mi a legfontosabb feladat.

“Leginkább összeszedni a csapatot.” – mondta Horváth Zsófia. “Két halasztás után vagyunk, kevesen tudtunk edzeni. Próbáltuk úgy formában tartani a csapatot, azokkal a játékosokkal, akikkel edzettünk, hogy ne kelljen további mérkőzéseket elhalasztani.”

“Ez most egy ilyen helyzet. Nézve az Euroligát, egyre többen mennek át ezen. Mi múlt héten maradtunk meccs nélkül. Nehéz ilyenkor bármit mondani, de arra természetesen figyelni kell, hogy ne szaladjanak át rajtunk az ellenfeleink és az utolsó Euroliga csoportmeccsekre is megmaradjon a maximális koncentráció. Ezekből nem engedhetünk. Két nagyon nehéz ellenfél vár ránk, illetve egy olyan mérkőzés, amit a szíve mélyén mindenki szeretne megnyerni. Összességében viszont az egészség a legfontosabb, hogy senki ne legyen beteg. Jussunk el oda mi is – és természetesen minden más hasonló helyzetben lévő csapat -, hogy megfelelő edzésmunkát lehessen végezni.” – tette hozzá a szekszárdiak másodedzője.

Fotó: FIBA.Basketball

A két csapat novemberi mérkőzésén 96-54-re maradt alul a Szekszárd. Az összecsapás egyes szakaszaiban nagy különbség mutatkozott a felek között.

“Akkor érkezett meg hozzájuk Kahleah Copper, ő megint az a kategória, amit néhány sztárcsapat legjobbjánál már használtunk, hogy egész egyszerűen más dimenzióban jár. A keretük elképesztően masszív. Egy Prágával összehasonlítva – ahol kiváló a kezdő és még felzárkózik hozzájuk pár ember, de utánuk szakadéknyi a különbség -, a Salamanca fel tud állni úgy 12 emberrel, hogy nincs különbség a pályára lépők között. Összeszokottak, az is egyértelműen látszódik, hogy többen évek óta együtt játszanak.” – idézte fel az akkori benyomásokat Horváth Zsófia, akit arról is kérdeztünk, hogy ebben a helyzetben mire kell felhívni a csapat figyelmét.

“Amit említettem a bevezetőben, hogy ne rohanjanak át rajtunk.” – hangsúlyozta Horváth Zsófia. “Meg fogunk beszélni pár dolgot, törekedni kell, hogy azokat csináljuk jól. Ezen részfeladatok, ha sikerül hatékonyan megoldani egy Salamanca-szintű rivális ellen, segíthetnek minket a jövőben. Jó előjel lehet a folytatásra.”

Hogy mik lennének ezek a részfeladatok egy olyan gárda ellen, amely ezúttal is esélyes a négyes döntőbe kerülésre és ahol a spanyol válogatottak mellett a WNBA döntő MVP-je Kahleah Copper 26 pontot átlagol, Katie Lou Samuelson pedig 14-et?

“Nagyon fontos a keménység. El kell kerülni, hogy labdaszerzések után lefussanak minket és könnyű kosarakat érjenek el. Figyelni kell arra, hogy a palánk alatt ne szedjenek szét minket. Beszéltünk Kahleah Copper-ről, abban is lehet sikerélményt találni, hogy ne dobjon 30 pont felett. Egy-egy játékosnak ilyen helyzetben jó egyéni célokat lehet ehhez kapcsolódva kitűzni, hogy “amikor én fogom ne legyen olyan eredményes”. Ilyen részcélok kitűzéséből és azok megvalósításából lehet felépíteni a mérkőzést.” – mondta Horváth Zsófia.

A profi sportban jelenleg óriási a felelőssége a szakmai stáboknak. “Ez ebben a helyzetben hatványozottan fontos. Nem lehet senki sem túlhajtani. Arra kell koncentrálni, hogy ezt a két mérkőzést tisztességesen, magunkat is megóvva teljesítsük.” – hangsúlyozta Horváth Zsófia, utalva arra, hogy szombaton már az Euroliga címvédő UMMC Jekatyerinburg otthonában lép pályára a Szekszárd.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés