Hirdetés
Európa

A Salamancát látja vendégül Raksányi Krisztina és Krivacevic Tijana csapata:

:

Fotó: CDB Clarinos Tenerife

Hirdetés

Szombaton magyar idő szerint 19 órától pótolják a spanyol élvonalban a 16. fordulóból a CDB Clarinos Tenerife – Perfumerías Avenida Salamanca mérkőzést. Raksányi Krisztina és Krivacevic Tijana csapata az egyik legnehezebb riválissal találkozik.

Spanyolországban, hazánkhoz hasonlóan a válogatott szünetben igyekeznek több találkozót pótolni. Bár nyugodtan mondhatjuk, hogy ezt szívesen elkerülték volna és jobban örülnének a spanyol szurkolók, ha most a nemzeti csapatuk VB-selejtezőre készülne és majd márciusban kellene valahogy ezeket a bajnoki összecsapásokat pótolni.

A Tenerife 3/14-es mutatóval sereghajtóként fordul februárra. Ugyanakkor nem reménytelen a helyzet, hiszen a Baxi Ferrol 13, míg a Bembibre, a Gran Canaria és az Ensino Lugo 12-12 vereséggel rendelkezik. Ezen gárdák tehát bőven látótávolságban vannak. Abban a pillanatban, ahogy a pótlásokat követően összerázódik a mezőny, a tabella is átláthatóbb lesz. A Salamanca 16 lejátszott mérkőzésnél tart, 15 győzelem és 1 vereség a mérlegük. A vesztett pontokat nézve egyértelműen kiemelkednek. A Girona 3, a Valencia 4 vereséggel követi Roberto Iniguez együttesét.

Legutóbb Zaragozában 81-65-ös vereséget szenvedett a Tenerife. Krivacevic Tijana 18 perc alatt 14 pontot és 2 lepattanót jegyzett. Raksányi Krisztina 23 perc alatt 4 ponttal zárt. Elsősorban csapatszinten a 36%-os mezőnymutató okozott gondot. 15 perc után 35-9 állt az eredményjelzőn. Nagyon harcolt a Tenerife és szépen visszajöttek, de ilyen hátrányból fordítani már nem lehetett. Az élvonalbeli tagság megőrzéséhez csökkenteni kell ezeket a hullámvölgyeket.

A Salamanca egészen brutális hetet teljesít. Kedden a Jekatyerinburggal vívtak Euroliga csúcsrangadót és meglepetésre elég csúnyán kikaptak. Egészen pontosan 93-67-re nyert az orosz gárda. A Gran Canaria otthonában csütörtökön javítottak, Emese Hof 20 és Maria Fasoula 12 egységig jutott. A palánk alatti fölényükre építve a harmadik negyedben darálták be a riválisukat. A Salamanca ezúttal is itt kerülhet fölénybe. Ugyanakkor ilyen speciális helyzetben és ekkora terhelés mellett még a topcsapatok is megszenvedhetnek.

ÉLŐ STATISZTIKA

 

Hirdetés