Hirdetés
Archivum

A San Antonio sztárja Görögországban folytatja pályafutását:

:

Hirdetés

A görög bajnokságban és az Európa Kupában is remeklõ Sony Athinaikos színeiben szerepel a szezon hátralévõ részében Ruth Riley. A 30 éves 196cm magas játékos a WNBA-ben a San Antonio Silver Stars kezdõcentere. Riley a csuklótörést szenvedett LaToya Davis-t váltja a görögöknél.

Ruth Riley pályafutásának legnagyobb sikere az õsszel megszûnõ Detroit Shock együtteséhez kapcsolódik, melynek színeiben a legendás 2003-as WNBA nagydöntõ legértékesebb játékosának (MVP) választották. Riley neve elsõsorban a WNBA-t kedvelõk számára hangzik nagyon jól, az amerikai center kimondva nem törekedett jelentõsebb európai karrierre. Általában januártól áprilisig kisebb csapatokban beugróként vállalt szerepet. Az elmúlt szezonban Madridban a Rivas Ecopolis csapatát erõsítette, itt a sérülés miatt kiesõ Catherine Joens helyét vette át 16 mérkõzésre. Elõtte az idei EuroLiga szezonban csúnyán leszerepelõ TTT Riga együttesében pattogtatott, míg azt megelõzõen a Lotos Gdynia és Breogan Lugo színeiben játszott itt Európában.

A Sony Athinaikos jelenleg veretlenül vezeti a görög bajnokságot, míg az Európa Kupa nyolcaddöntõjében a verhetõ Dinamo Kijev együttesét kapták ellenfélül.

Hirdetés