Hirdetés
Archivum

A Schio diadalmaskodott az Olasz Kupában:

:

Hirdetés

A papírformának megfelelõen a Schio megvédte címét az Olasz Kupában. A Perugiában rendezett fináléban az EuroLiga negyeddöntõs gárda két magabiztos gyõzelemmel megérdemelten ünnepelhetett gyõzelmet.

A Taranto kisebb meglepetésre az Olasz Kupában már a negyeddöntõben búcsúzott még az õsszel, azaz az EuroLigás gárdák közül egyedül a Schio jutott a perugiai négyes döntõbe és így joggal léphetett pályára favoritként. A torna másik esélyese a bajnoki táblázaton a Schio mögött második és a Tarantóval azonos mutatóval álló Liomatic Umbertide volt.

Az elõdöntõben a Schio a korábban az EuroLigában szereplõ Faenzõ alakulatával mérte össze erejét. Összességében nagyon simán alakult ez az összecsapás, egy negyed után még ugyan a Faenza vezetett, de a félidõre már 10 pontos Schio elõnyt jegyezhettünk fel és innen az alacsonyabban jegyzett csapatnak már nem volt visszaút. A végül 15 pontig jutó McCarville és a 16 pontos Yacoubou vezetésével a Schio magabiztosan uralta a második félidõt és 79-55-re nyertek is.

A másik elõdöntõben a Liomatic Umbertide mérkõzött az Európa Kupában induló és Nicole Ohldet is foglalkoztató Umana Reyer Veneziával. Ez a mérkõzés fordulatosabban alakult. Az Umbertide a szünetben 47-34-re, azaz 13 ponttal vezetett, de a harmadik negyedben 63-63-nál egyenlítettek a velenceiek. A negyedik szakaszban a végül 25 pontos Ballardini és a 14 pontos Stansbury vezetésével visszavette a kezdeményezést az Umbertide és kiharcolta a fináléban való szereplés jogát. A velenceieknél Kostaki és Ohlde remeklése kevésnek bizonyult.

A döntõben a Schio a harmadik negyedben õrölte fel ellenfelét. A szünetben még csak négy pont volt a két gárda között, majd a harmadik negyedet 12-vel nyerte a Schio és ezután egy percig nem volt forgott veszélyben a sikerük. A finálé végeredménye 80-69 lett.

A döntõ legértékesebb játékosának (MVP) a 17 pontig jutó Liron Cohent választották.

Eredmények

Döntõ
Famila Wuber Schio – Liomatic Umbertide 80-69

Elõdöntõk
Officine Digitali Faenza – Famila Wber Schio 55-79
Liomatic Umbertide – Umana Venezia 85-75
 

Hirdetés