Hirdetés
Archivum

A Schio is döntõs Olaszországban:

:

Hirdetés

Pénteken este eldõlt, hogy Lucca-Schio döntõt rendeznek Olaszországban. A Schio az elõdöntõ harmadik mérkõzésén óriási csatában 74-69-re verte a Ragusát és ezzel 2-1-re nyerte a párharcot.

A sorsdöntõ találkozót telt ház elõtt rendezték a Schio otthonában. A publikum kiegyenlített csatát láthatott, ahol az elsõ félidõben pár ponttal inkább a Ragusa járt elõrébb. Egy negyed után 23-21-re vezettek a vendégek, majd a második etapban az 5 pontot is elérte a differencia. A félidõben végül 40-37-es állást regisztrálhattunk. A harmadik negyedben 5-0-s sorozattal 42-42-nél érte utol riválisát a Schio, majd ezzel a lendülettel mentek tovább. Yacoubou és Walker pontjaival 55-49-es elõnyt alakítottak ki.

A harmadik negyed végén azonban vissza tudott kapaszkodni a meccsbe a Ragusa és 2 egységre felzárkóztak. Az utolsó 10 percnek így 57-55-ös állásról vágtak neki a csapatok. A záró szakaszban fej-fej mellett haladtak az együttesek. Az utolsó 2 percbe 67-67-rõl érkeztek a felek. Az egész estén zseniális Giorgia Sottana varázsolt a végjátékban, sorozatban szerzett 5 pontjával 72-67-es elõnybe került a Schio. Innen pedig a címvédõ végigvitte a meccset és nagy csatában, egy kiválóan felkészített rivális ellen vívta ki a döntõs szereplés jogát. A gyõztes csapatból a 14 pontos Sottana mellet Anderson szerzett 17 és Yacoubou 15 pontot.

Eredmény
Famila Wuber Schio – Passalacqua Ragusa 74 -69
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-1 a Schio javára.

Hirdetés