Hirdetés
Archivum

A Schio otthonában szerepel csütörtök este az UNIQA Sopron:

:

Hirdetés

Olaszországban a Schio otthonában folytatja szereplését az UNIQA Sopron a nõi kosárlabda Euroligában. Nem vár könnyû mérkõzés a magyar bajnokra.

ÉLÕ VIDEÓ ITT

Ellentétesen sikerült a két csapat debütálása az Euroligában. A soproni együttes kijózanítóan nagy különbségû vereséget szenvedett Franciaországban, az olaszok viszont bravúrral nyerni tudtak a Galatasaray otthonában. Ez még akkor is nagy eredmény, ha a például a Fenerbahce kapcsán már kiemeltük, hogy a török sztárcsapatok szezon eleji eredményeibõl nem szabad messzemenõ következtetéseket levonni.

A Famila Schio együttesének új igazolásait és idei keretét részletesen bemutattuk, ráadásul az elmúlt két évben Honti Kata szereplése miatt minden mérkõzésük eredményérõl beszámoltunk. A Lille-hez hasonlóan egy jól összerakott, jó szerkezetû és nemzetközi szinten nagyon rutinos csapatról van szó. Isztambulban Macchi 16, Anderson 13, Yacoubou 11 pontot szerzett. Hárman együtt 94 évesek és ezt még véletlenül sem bántásból írjuk le, hanem azt érzékeltetve, hogy mekkora rutint tud pályára küldeni a Schio. Igazából lehet mindenféle statisztikát felsorolni, de ezen a téren van a legnagyobb hátránya idén a Sopronnak. Azzal ugyanis nehéz versenyezni, hogy még olyan szintén nem F4-esélyes csapatok, mint a Lille vagy a Schio is tapasztalt, dörzsölt 30 feletti profikat tudnak pályára küldeni. Ilyen kaliberû játékosokat Magyarországra jelen pillanatban nem lehet hozni és ebben nagyon más világ az Euroliga. Ezt a lemaradást egy-egy meccsen kiemelkedõ csapatteljesítménnyel és egy-egy játékos extra egyéni produkciójával lehet ellensúlyozni.

A soproni csapat az utolsó két mérkõzését elveszítette. A Lille és a PINKK elleni találkozókban közös, hogy már az elsõ félidõben nagy különbség alakult ki. Franciaországban mindössze 21, a PINKK ellen 23 pontot szerzett 20 perc alatt Sterbenz László csapata. Mindkét meccs 23. percében már 17-18 egységgel vezetett az aktuális rivális. Múlt héten szerdán 19, vasárnap a bajnokin 20 eladott labdájuk volt a soproniaknak. Ezek nagyon rossz mutatók és mielõtt bármi elõrelépést várnánk nemzetközi porondon, arra kell megtalálni a választ, hogy mi okozza a mérsékelt kezdéseket. Természetesen kiemelendõ, hogy a PINKK otthonában volt tartása és lelki ereje a keretnek, de arra tartósan nem lehet építeni, hogy mindig összejön egy extra 31 pontos, 5 triplás negyedik negyed.

Összességében a múlt heti franciaországi meccshez képest kevesebb ki nem kényszerített hibát várhatunk a soproni csapattól, hiszen abban biztosak lehetünk, hogy ezek csökkentéséért Sterbenz László mindent megtesz. Azt azonban nagyon nehéz megmondani, hogy eredményben ez mire lehet elég Schióban.

Hirdetés