Hirdetés
Archivum

A Schio sikerét hozta az olasz alapszakasz:

:

Hirdetés

Vasárnap rendezték az Olasz Bajnokság alapszakaszának utolsó, 22. fordulóját. Erre az elsõ hely szempontjából nem sok izgalom maradt, az EuroLiga rájátszásában a Szpartak Moszkvát megszorongató Schio már hetekkel ezelõtt biztosította elsõ helyét.

Az Olasz Bajnokság alapszakaszát a Famila Wüber Schio 21 gyõzelemmel és 1 vereséggel zárt az élen, míg a második a Cras Basket Taranto lett. Az EuroLigában a negyeddöntõig menetelõ Taranto a télen veszítette el minden esélyét az elsõ helyezésre, amikor gyengébb formát mutatva több váratlan vereségbe is beleszaladtak.

Az utolsó fordulóban dõlt el viszont a harmadik hely sorsa a Bracco Geas és a Liomatic Umbertide között. A Bracco Geas legyõzte az Umana Reyer Veneziát, míg az Umbertide alulmaradt az Erg Priolo otthonában, így a Bracco Geas várhatja a harmadik helyrõl a rájátszást. Az ötödik pozíciót pedig az Umana Reyer Venezia csípte meg.

Az alapszakaszban az olasz liga egyetlen magyar légiósa Ujhelyi Petra a Bracco Geas színeiben 8,2 pontot és 9,4 lepattanót átlagolt. Az itthon is ismertebb légiósok közül a súlyos sérülés után visszatérõ Kelly Mazzante 10 mérkõzésen 13,5 pontot és 5,5 lepattanót átlagolt az utolsó elõtti helyen álló GMA Pozzuoli alakulatában. Az Umana Reyer Venezia színeiben pedig Nicole Ohlde neve mellé 11,7 pontot és 7,8 lepattanó került.

Az Olasz Bajnokság alapszakaszának végeredménye

Hirdetés