Hirdetés
Archivum

A Seattle és a Phoenix játssza a nyugati fõcsoport döntõjét:

:

Hirdetés

Amerikában szombat kora délután, a mi idõnk szerint szombat este folytatódott a WNBA rájátszása. Nyugatra figyelt ezúttal nõi kosaras közvélemény, miután a fõcsoport két elõdöntõjét bonyolították le. A Seattle Los Angalesbe utazott. Jól sikerült a túra az alapszakasz legjobbjának, Sue Birdék 81-66-os gyõzelmet arattak és ezzel magabiztosan jutottak a fõcsoportdöntõbe. A címvédõ Phoenix San Antonioban lépett pályára és szintán nagy arányú gyõzelmet aratott.

A nap elsõ meccse a San Antonio Silver Stars és a Phoenix Mercury ütközete volt. Az elsõ találkozón a két csapat között bántóan nagy különbség mutatkozott, így a papírforma a címvédõ sikerét vetítette elõre. A papírforma ezúttal annyira bejött, hogy gyakorlatilag 6 perc alatt eldõlt a csata. A Phoenix Mercury 2-21-gyel kezdett, azaz a 19 pontos differencia nagyon hamar realizálódott. Az elsõ periódus végére ugyan 30-15-re zárkózott a hazai együttes, de innen már esélyük sem volt. A harmadik negyedben egy 19-8-as futás után még egyszer 12 pontra olvadt a differencia, de ennél közelebb nem kerültek az ezüst csillagok.
 

A gyõztes csapatból Diana Taurasi (23 pont) és Tangela Smith (16 pont) bizonyult a legjobbnak, míg a San Antonionál a 21 pontig jutó Becky Hammon szélmalomharcot vívott. A társai Sophia Young és Ruth Riley egy-egy megmozdulását leszámítva nem tudták felvenni a versenyt a Mercury-val.
 

A nap másik mérkõzésén sem volt kérdéses a gyõztes kiléte. A Seattle Los Angelesben egy lassú kezdés könnyedén õrölte fel ellenfelét. Az elsõ negyed után 20-15-nél még 5 ponttal a hazaiak jártak elõrébb, de ezt követõen egy 2-8-as futással 25-26-nál már a Storm vezetett és ezt elõnyt Sue Birdék ki sem engedték a kezükbõl. A 42-34-es félidõ után Penicheiro bravúros megmozdulásainak köszönhetõen a Sparks 44-46-ra zárkózott fel. A következõ 6 pontot azonban újra vendégek szerezték, így 2 perc alatt visszatornázták a különbséget 8 egységre. A negyedik szakasz elején egy 14-3-as futást követõen 54-71-nél dõlt el végleg a találkozó sorsa. A lefújás pillanatában 66-81 állt az eredményjelzõn, nyert a Seattle.

A nyugati fõcsoportban Seattle Storm – Phoenix Mercury döntõt rendeznek.
 

Eredmények

Los Angeles Sparks – Seattle Storm 66 : 81 (20:15) (16:27) (18:22) (12:17)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0, a Seattle Storm javára.

San Antonio Silver Stars – Phoenix Mercury 73 : 92 (15:30) (15:18) (21:20) (22:24)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0, a Phoenix Mercury javára.

A WNBA 2010-es rájátszásáról készült mellékletünk ITT érhetõ el.

Hirdetés