Hirdetés
Archivum

A Seattle nagyon kikapott, de Hawkins sokat játszott:

:

Hirdetés

Vasárnapról hétfõre virradóra egy mérkõzéssel folytatódtak a WNBA küzdelmei. A Los Angeles Sparks nagy különbséggel 102-69-re verte a Seattle Storm együttesét.

A los angeles-i szezonnyitó a Staples Centerben mindig egy fontos esemény a WNBA életében. Ezúttal is több mint 10000 nézõ, köztük hírességek látogattak ki a találkozóra. A mérkõzés elején még fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az elsõ negyed végén 21-19 után egy 7-1-es szériával lépett el a Sparks. A második negyed elején még 3 pontra felzárkózott a Storm, de a félidõben már 53-41-re mentek a hazaiak.

A döntõnek a harmadik negyed bizonyult, ahol elképesztõen domináns kosárlabdával 24-5-ös szériát csinált a Los Angeles. A Storm gárdájából az idei évadot Sue Bird és Lauren Jackson is kihagyja, ez pedig ebben az idõszakban meglátszott a csapat játékán. Nem volt egy húzóember Brian Agler keretében, aki átlendítette volna a holtponton a társait.

A negyedik szakasz 84-53-ról indult. Ebben a játékrészben mindössze 2 ponttal növelték elõnyüket Candace Parkerék, de ez a 33 pontos siker így is a Sparks fennállásának második legnagyobb arányú gyõzelme. Az egy találkozón szerzett 102 pont pedig szintén a második legtöbb a csapat történetében.

A Sopron új igazolása Tianna Hawkins 23 perc alatt 6 pontot és 3 gólpasszt jegyzett. A Sparks együttesébõl hatan is kétszámjegyû pontot értek el. A legeredményesebbnek a 17 pontos – szintén régi soproni ismerõs – Kristi Toliver bizonyult.

Eredmény
Seattle Storm – Los Angeles Sparks 69-102
 

Hirdetés