Hirdetés
Archivum

A Seattle nyerte az elsõ meccset:

:

Hirdetés

Hatalmas izgalmak közepette dõlt el a WNBA 2010-es nagydöntõjének elsõ összecsapása. A találkozó elején a Seattle nagy elõnyre tett szert, de ezt nem tudták megõrizni a folytatásban. A végjátékban fej-fej mellett haladtak a csapatok és 77-77-nél már hosszabbításra készülõdött a csarnok, amikor Sue Bird 2.6 másodperccel a lefújás elõtt egy gyilkos duplával eldöntötte a találkozó sorsát.
 

Annak ellenére, hogy WNBA döntõjének elsõ meccsével párhuzamosan a Seattle Seahawks csapata hazai pályán játszott az NFL szezonnyitó hétvégéjén, 15084 nézõ volt kíváncsi a hölgyek csatájára. A szép számú és rendkívül lelkes hazai szurkolósereg remek hazai kezdést láthatott, miután egy 20-4-es futásnak köszönhetõen, 22-9-re is vezetett Seattle Storm. 10 perc játék után végül 22-17 állt az eredményjelzõn, miután az utolsó 45 másodpercben McCoughtry 5 pontot szerzett egymás után. Az elsõ negyedben nem a szép támadások, hanem a személyi hibák játszották a fõszerepet, mindkét gárda vezéráldozattal zárta ezt a szakaszt. A hazaiaktól Swin Cash, a vendégektõl Angel McCoughtry gyûjtött össze három faultot.
 

A második periódusban elsõsorban Castro Marques és Erika de Souza ponterõs játékának köszönhetõen felzárkózott az Atlanta Dream. A vendégek Coco Miller találata után 28-30-nál már vezettek is, de végül Marques utolsó másodperces triplája kellett ahhoz, hogy 39-39-es állás mellett vonulhassanak pihenõre a csapatok. Seattle játékosai a remek kezdés után nagyon pontatlanná váltak, rengeteg labdát adtak el, miközben a távoli dobásaik sem ültek.
 

A harmadik negyed kiegyenlített játékot hozott. A hazaiaknál az MVP Lauren Jackson termelte a pontokat. A kiváló ausztrál center távolról kétszer is betalált, amivel fokozatosan elhúzott a csapata. Az utolsó negyed 59-53-as Storm vezetésrõl indult.
 

A negyedik játékrész elképesztõ izgalmakat hozott. Sue Bird duplája után már 68-59-re ment a Seattle 7 perccel a lefújás elõtt. Ekkor azonban hosszú hajrát nyitott az Atlanta. Egy kicsit több kockázattal járó, bátor támadójátékkal elkezdtek közelebb jönni ellenfelükhöz. A vendégeknél McCoughtry mellett továbbra is Castro Marques és Erika de Souza remekelt. Marques 3+1-es akciója után 77-77-nél, 1 perccel a rendes játékidõ vége elõtt egyenlített a Dream. Sokáig úgy nézett ki, hogy hosszabbítás lesz, mivel az utolsó percben mindkét csapat sokat hibázott, de aztán Sue Bird 2.6 másodperccel a lefújás elõtt ismét varázsolt. A kiváló irányító duplájával 79-77-re nyert a Seattle Storm.

A hazaiaknál Lauren Jackson bizonyult a legjobbnak, 26 pontjával és 8 lepattanójával. Az MVP mellett Bird 14 pontja és Camille Little (18 pont, 11 lepattanó) extrája érdemel kiemelést. A vendégeknél McCoughtry és Iziane Castro Marques 19-19 egységig jutott, de a két center, Sancho Lyttle és Erika de Souza is aktív volt.
 

Eredmény
 

Seattle Storm – Atlanta Dream 79 : 77 (22:17) (17:22) (20:14) (20:24)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 1-0, a Seattle Storm javára.

Hirdetés