Hirdetés
Archivum

A Seattle Storm újabb lépést tett az alapszakasz megnyerése felé:

:

Hirdetés

Hétfõn egy matiné mérkõzést rendeztek a WNBA küzdelmei alkalmával, mely során a Seattle Storm 96-80-as gyõzelmet aratott a New York Liberty felett a Madison Square Garden-ben.

Ez a matiné összecsapás idén mindössze a második meccs volt, melyet a New York Liberty a Madison Square Garden-ben rendezhetett. Ez érezhetõen motiválta a csapatukat, mely már a hétvégén elveszítette matematikai esélyét is a rájátszásba kerülésre. A Liberty sokáig kifejezetten jól tartotta magát lényegesen nagyobb játékerõt képviselõ riválisa ellen. Egy negyed után 28-24-re vezetett a Storm, a félidõben pedig 44-44 állt az eredményjelzõn.

A harmadik etap elsõ felében sem változott a játék képe, hasonlóan kiegyenlített mederben haladt az összecsapás. A Storm 51-50 után egy 10-0-s futással szakadt el riválisától, de ezt követõen a játékrész végére felzárkózott a Liberty. A hazaiak a 61-58-ról induló záró szakaszban még a vezetést is át tudták venni. A döntést a Liberty 74-72-es elõnye után a Storm 15-0-s sorozata hozta el. Ezzel a listavezetõ 87-74-re ellépett és innentõl már nem engedték ki a kezükbõl a sikert.

A 32 pontos Breanna Stewart lett a gyõztes csapat legeredményesebbje. A Seattle Storm az idei 22. sikerét ünnepelhette. Ezzel beállították a második legtöbb sikerüket hozó 2008-as alapszakaszuk teljesítményét. A klub történetének legeredményesebb alapszakasza a 2010-es volt, amikor 28 gyõzelmet értek el és késõbb bajnokok lettek. Már csak öt találkozó van hátra az alapszakaszból a Storm számára, így ezt a rekordot már nem tudják beállítani.

A New York Liberty együttesében a Sopron Basket centere Amanda Zahui 28 perc alatt 17 pontot és 11 lepattanót ért el. Errõl a teljesítményrõl bõvebben ITT írtunk.

Eredmény
New York Liberty – Seattle Storm 80-96 (24-28, 20-16, 16-17, 20-35)

Hirdetés