Hirdetés
Archivum

A Seattle társtulajdonosa a legbefolyásosabbak között:

:

Hirdetés

Nem mindennapi elismerésben részesült Lisa Brummel, a Seattle Storm társtulajdonosa, miután az egyik jelentõs gazdasági lap a harmadik legbefolyásosabb nõnek választotta az Egyesült Államokban.

Rengeteg listát tesznek közzé az Egyesült Államokban, melyekbõl mérsékelten szabad komoly következtetéseket levonni. Ezúttal a Puget Sound Business Journal nevû gazdasági lap publikálta a legbefolyásosabb egyesült államokbeli hölgyek listáját. Ezen harmadik helyen Lisa Brummel, a Microsoft személyzeti igazgatója található, aki nem mellesleg a WNBA-bajnok Seattle Storm csapatának társtulajdonosa is.

Brummel és a Seattle Storm találkozása igazi hollywoodi történet. 2008-ig érdemes visszakanyarodni, amikor Clayton Bennett, seattle-i pénzember a helyi kosárlabda csapatokat el akarta költöztetni a városból. A Storm szurkolói minden lehetséges úton a városban akarták tartani az együttest és amikor már kilátástalannak tûnt a küzdelmük, a klub négy, jelentõs társadalmi, illetve gazdasági tökével rendelkezõ szurkolója, Lisa Brummel mellett Dawn Trudeau, Ginny Gilder és Anne Levinson elõlépett és 10 millió dollárért megvásárolta a csapatot.

Az üzleti és a politikai életben sikeres négy hölgy nem titkolta akkor, hogy a szívére hallgatott a vásárláskor és nem a gazdasági oldalt nézték. Azt nem tudjuk, hogy anyagilag valaha is kifizetõdõ lesz-e a nõi kosárlabdába fektetni, valószínûleg nem, de a csapat meghálálta a bizalmat. 2010-ben a WNBA bajnokai lettek.

Hirdetés