Hirdetés
Archivum

A Sepsiszentgyörgy 2-0-ra vezet a román döntõben:

:

Hirdetés

Vasárnap este rendezték a román élvonal döntõjének második mérkõzését. A Sepsiszentgyörgy a pénteki sikere után ezúttal 57-49-re legyõzte a Szatmárnémetit és így már 2-0-s elõnyben van.

Fotó: Facebook.com/sic.sepsi/

Fotó: Facebook.com/sic.sepsi/

A 2-2-1-es lebonyolítás értelmében a finálé második mérkõzését is a pályaelõnnyel rendelkezõ Sepsiszentgyörgy otthonában rendezték. A hazaiak lendületben maradtak a pénteki sikerük után és 16-2-vel indítottak. Az elsõ negyed végén pedig 16-6-ra vezettek. A második etapot azonban 11-0-val indította a Szatmárnémeti és ezzel átvették a vezetést. A félidõig azonban fokozatosan ismét a Sepsiszentgyörgy fölénye rajzolódott ki. 20 perc után 30-22-re mentek a hazaiak.

A harmadik negyedben mindent megtett, hogy látótávolságban maradjon a Szatmárnémeti. Ezen törekvéseik sikerrel jártak. Még az etap utolsó három percébe érkezve is 44-40-re felzárkóztak. A záró szakasznak 48-40-rõl futottak neki a csapatok. Itt 54-48-nál újra megcsillant a remény Maikel Lopez csapata elõtt a szoros végjátékra, de összességében kézben tartotta az irányítást a Sepsiszentgyörgy. Az 57-49-es sikerük alkalmával a 20 pontos Annemarie Godri Parau lett a legeredményesebb. Egy gyõzelemre a Sepsiszentgyörgy a bajnoki címtõl. Folytatás csütörtökön a Szatmárnémeti otthonában.

Eredmény

ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe – CS Municipal Satu Mare 57-49 (16-6, 14-16, 18-18, 9-9)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-0 a Sepsiszentgyörgy javára.

Statisztika

Hirdetés
Hirdetés