Hirdetés
Magyarország

A Sepsiszentgyörgy ellen folytatja a Szekszárd:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szerdán 18 órától a házigazda Sepsi-SIC gárdájával mérkőzik az Atomerőmű KSC Szekszárd az Euroliga selejtező tornán. A tét óriási, győzelemmel minden további számolgatás nélkül felkerülne a főtáblára a KSC. Vereség esetén a csütörtök esti Sepsi-SIC – Kayseri találkozón dől el a magyar csapat sorsa.

A Szekszárd kedden 80-70-re legyőzte a török Kayseri-t. Egy tipikus nemzetközi selejtező-mérkőzést láthattunk, ahol a szezon elején járó és formálódó csapatoknak nagy tét mellett kell teljesíteni. Óriási kihívás ez, hiszen az itt elért eredmények a következő hónapok, sőt talán a teljes szezon alakulását meghatározzák, közben viszont javában zajlik a csapatépítés. A Szekszárd a találkozó utolsó 24 percében végig vezetett, de még a záró szakasz elején is felzárkózott öt pontra a Kayseri.

Ha a statisztikát nézzük, akkor egyértelműen kirajzolódik a szekszárdi fölény a festékben. A lepattanókat tekintve a félidőben 26-18 ra vezetett a KSC és már ekkor 28 pontot ért el festékből. Ráadásul mindössze három támadólepattanót engedélyezett Zeljko Djokic együttese a törököknek, akik második esélyből az első 20 percben nem is találtak be. A meccs végére 42-35-re módosult a lepattanócsata. Végül a festékből 42 pontot ért el a KSC. Azt a szekszárdiak szakvezetője is kiemelte lapunknak, ha a magas posztokról több mint a pontok 50%-a és a lepattanók 70%-a jön, akkor jól játszik a csapat. Ez kedden megvalósult.

Fotó: FIBA.Basketball

Nikolina Milic 23 ponttal lett a legeredményesebb, a 17 mezőnykísérletéből 10 sikeresnek bizonyult. Esetében a faultokra mindenképpen figyelni kell. A szezon első heteiben ez nála várhatóan kritikus pont lesz, hiszen bele kell szoknia a vezér-szerepbe. Cyesha Goree 18 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplát ért el. A Szekszárd csapatként többet mutatott riválisánál. A gólpasszokban (23-12) kiemelkedő fölény mutatkozott és kilenc pontszerzője volt a szekszárdi keretnek. Bár kiemeltünk két egyéni teljesítményt, de mindenkitől érkezett extra. A hat sikeres tripla szinte kivétel nélkül olyan szituációban született, ami új lendületet adott.

A Sepsi-SIC kapcsán hangsúlyoztunk a csapatbemutatónkban is, hogy nagyon sok a kérdőjel. Ebben a felállásban még nem játszott a csapat. A felkészülési mérkőzésekről kiemeltük a Vasas volt légiósa Brianna Fraser teljesítményét, de mellette Maja Miljkovic, Shaqwedia Wallace és Marina Baș (Kuzina) is nagyon komoly rutint hoz. Messzemenő következtetést az elmúlt évadból nem lehet levonni, nyolcan nem lesznek most itt abból a keretből. Változott a csapatkapitány személye. Annemarie Gödri-Părău személyes okokra hivatkozva a következő hónapokban nem áll rendelkezésre és Jovana Pašić lép a helyére. A montenegrói játékosnak kell egy ilyen kulcsszituációban vezérré fellépni. Egyértelműen alkalmasnak tűnik erre a feladatra.

Fotó: Sepsi-SIC Facebook (facebook.com/sic.sepsi)

Nyilvánvalóan óriási pluszt jelent a sepsiszentgyörgyi csapatnak a hazai pálya és a szurkolóik biztatása, de bőven találhat kapaszkodót a Szekszárd. Csapatként, egységben talán nem túlzás úgy fogalmazni, hogy ezen háromcsapatos mezőny legjobbja. Kedden egyértelműen megvolt az extra egyéni is, Nikolina Milic ismét bizonyította, ami számtalanszor elhangzik az Euroliga kapcsán, hogy mit jelent egy topcsapat – jelen esetben a Salamanca – keretéből érkező játékos. Érzelmi extrát is láthattunk, akár Studer Ágnes visszatérésekor, akár azzal, hogy Gereben Lívia tudott 10 percet vállalni.

A bevezetőben már írtuk, hogy a tét óriási, győzelemmel minden további számolgatás nélkül felkerülne a főtáblára a KSC. Vereség esetén a csütörtök esti Sepsi-SIC – Kayseri találkozón dől el a magyar csapat sorsa. Ebben az esetben minden pontnak lehet jelentősége, így 40 perc kőkemény küzdelem vár a Szekszárdra.

A mérkőzés élőképes közvetítése ITT látható:

ÉLŐ: Euroliga selejtezők – 2. nap

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés