Hirdetés
Magyarország

A Sepsiszentgyörgy vendége lesz a Győr:

:

Hirdetés

Szerdán 18 órától a Sepsi-SIC vendége lesz az UNI-Győr – MÉLY-ÚT. Iványi Dalma vezetőedzőt az indulás előtt a hétvégi bajnoki mérkőzés tapasztalatairól és a várakozásairól kérdeztük.

Október 27., szerda
18:00 ACS Sepsi-SIC – UNI-Győr – MÉLY-ÚT
Sepsiszentgyörgy, Sepsi Aréna

Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vasárnap a magyar bajnokságban 80-59-re alulmaradt hazai pályán az Atomerőmű KSC Szekszárddal szemben.

“Jól, a megbeszéltek szerint kezdtük a mérkőzést. Utána belepuhultunk, belelassultunk és ebből már nem sikerült kikeveredni. Azt érzem, hogy védekezésben nem voltunk elég pontosak, agresszívak. Támadásban pedig nagyon csak a Beatrice belső játékára támaszkodtunk. Nem volt ritmusunk, szerettünk volna gyorsindításokat, tranzíciós kosarakat dobni. Nem volt meg a kellő sebességünk hozzá.” – értékelt Iványi Dalma, akit arról is kérdeztünk, hogy azokra a szakaszokra, amikor kijött a lépés, mennyire lehet építeni.

“Akkor koncentráltunk, odafigyeltünk a védekezésre. Kellően agresszívak és precízek voltunk. Utána érhetetlen módon ezt nem folytattuk. Azt gondoltuk, hogy ennyi elég lesz az egész mérkőzésre és nem így történt. Védekezésben puhák voltunk, támadásban nem volt ritmusunk és ezt a Szekszárd szépen kihasználta. Tudtak ritmust váltani, agresszívabbá válni, mi pedig nem tudtunk váltani.” – tette hozzá a győriek szakvezetője.

A Győr ellenfele az Euroliga selejtező-csoportot rendező, de ott elbukó Sepsi-SIC lesz.

“Azt tudtuk, hogy az Európa Kupában jó csapatokkal fogunk találkozni. Mindig nehéz idegenben játszani, egy vereség, egy ilyen periódus után főleg. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy ezt a mérkőzést is arra kell használni, hogy előre lépjünk. Meg kell magunktól követelni azt, hogy teljesen mindegy ki az ellenfél, olyan teljesítményt kell nyújtani, amire büszkék lehetünk. Sajnos ez nem volt meg az elmúlt mérkőzéseken, most itt a lehetőség megint előre lépni. Aki a pályára kerül, én azt várom tőle, hogy 100%-kal küzdjön, hajtson és a védekezésben legyünk precízebbek, agresszívabbak.” – foglalta össze várakozásait Iványi Dalma, mielőtt arról is kérdeztük, hogy ott van-e a fejekben az elmúlt hetek rosszabb szériája.

“Én azt gondolom, hogy igen. Senki nem szeret ennyi alkalommal kikapni és úgy, hogy többnyire saját magunkat hozzuk ilyen helyzetbe. Nagyon fontos, hogy most kell összefogni, összetartani. Még rátenni mindenkinek egy lapáttal. Ezen dolgozunk, hogy kikerüljünk ebből a negatív spirálból. Semmi más útja nincs, mint továbbra is keményen dolgozni és mindenki saját magával foglalkozzon. Úgy, hogy ő akar minél többet hozzátenni. Mindent alárendelve a csapat érdekének.” – tette hozzá a győriek szakvezetője.

Egy idegenbeli bravúrgyőzelem rengeteget jelentene a Győrnek.

“Bármilyen győzelem hatalmas lökést tud adni. Az a legjobb visszajelzés a munkánkra. Az önbizalomnak az tesz a legjobbat. Ettől függetlenül, hogy most van  pár vereségünk, minden mérkőzésnek azt szeretném, hogy győzelem reményében vágjunk neki. Ez most sem lesz másként. Nem lesz könnyű, de mindent ennek kell alárendelnünk és ilyen mentalitással kell kifutnunk szerdán a pályára.” – összegzett Iványi Dalma.

Hirdetés