Hirdetés
Archivum

A Sepsiszentgyörgy veretlenül zárta az élen a bajnokság elsõ szakaszát Romániában:

:

Hirdetés

Szerdán az esti órákban lezárultak az élvonalbeli bajnokság elsõ szakaszának küzdelmei Romániában. A jelenlegi legnagyobb rangadón a Sepsiszentgyörgy Szatmárnémetiben is tudott nyerni és így veretlenül zárt az élen. Szombattól jön a középszakasz.

Fotó: ACS Sepsi SIC Facebook

Fotó: ACS Sepsi SIC Facebook

A bajnoki címvédõ ACS Sepsi SIC 64-60-as sikert aratott a CS Municipal Satu Mare otthonában. Igazi rangadó volt, ahol nyolc perccel a vége elõtt már 11 ponttal is vezetett a Sepsiszentgyörgy. A Szatmárnémeti azonban nem engedte el a meccset és a hajrában felzárkóztak. A litván válogatottból jól ismert Marina Solopova 16 ponttal vezette gyõzelemre társait.

Az élcsapatokat felvonultató A-csoportban szerdai sikerével az ACS Sepsi SIC veretlenül végzett az élen. Mögötte második helyre az erõviszonyoknak megfelelõen a CS Municipal Satu Mare futott be. A két kiemelkedõ élcsapatot, a Brassó, Arad, Targoviste trió követi.

Romániában a középszakasz december 22-én, szombaton rajtol és 2019. március 23-ig tart. Ahogy arra a sepsiszentgyörgyi klub honlapja felhívja a figyelmet „az A-csoportban érdekelt csapatok mellé csatlakozik a B-csoportból a Phoenix Stiinta Constanta. A folytatásban a csoportok megnevezése is változik, a Piros csoportban hét együttes, a Sárga csoportban pedig hat alakulat folytatja a küzdelemsorozatot. Az A-csoportból a csapatok magukkal viszik a pontjaikat, azonban a Phoenix pontjait megfelezik.” – foglalja össze a lebonyolítást ACS Sepsi SIC honlapja.

Az alapszakasz utolsó játékhetének eredménylistája

CS Municipal Targoviste – CSTBv Olimpia CSU Brasov 80-92
CS Municipal Satu Mare – ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe 60-64
CS Universitatea Cluj – FCC ICIM CSB Arad 56-78
CSU CSM Oradea – ACS KSE Tg. Secuiesc 57-46
CS Agronomia Bucuresti – CS Municipal Targu Mures 55-77

A csoportok állása és a folytatás

Hirdetés