Hirdetés
Európa

A Sepsiszentgyörgy vezetőedzője a kerethirdetésről és az Euroligáról

Hirdetés

A héten kihirdette keretét a következő évadra a Sepsi-SIC. A sepsiszentgyörgyi klub ezen alkolommal bejelentette, hogy leadta nevezését az Euroligára. A csapat Facebook oldalán Zoran Mikes vezetőedző nyilatkozott.

Izgatottan várom, hogy az új csapattal dolgozzak. Nagyon örülök, hogy a városi és a megyei önkormányzat is támogat, és hálás vagyok, hogy ezekben az időkben is segítik a projektünket. Megpróbálunk mindenkit büszkévé tenni, remélhetően hamarosan elkezdjük a felkészülést is. Az előző idényből maradt jó pár játékos, és bízom benne, hogy az újak elengedő frissességet hoznak a csapatba, így a következő idényünkben sem lesz hiány izgalomból. Hiszem, hogy mindegyik játékost motiválja, hogy ismét pályára léphet, és vágyakoznak arra, hogy a legmagasabb szinten játszanak, mint ahogy az előző években is tették.

– fogalmazott a szakvezető.

A következő évad keretét tekintve ki kell emelni, hogy a Szekszárd csapatából Sepsiszentgyörgyre igazol Marie Ruzickova  A szlovák center mellett maradt az elmúlt szezon csapatából Annemarie Gödri-Părău, Andra Mandache, Orbán Nikolett, Kovács Renáta, Ștefania Cătinean, Rebecca Tobin, Jovana Pašić, valamint hosszú sérülés után visszatér Ioana Ghizilă. Új érkező Kelemen Kincső, aki öt év után viseli ismét a Sepsiszentgyörgy mezét, illetve Adina Stoiedin, a görög Pinelopi Pavlopoulou és Rebekah Gardner.

Mindannyian olyan játékosok, akik képest azt a kosárlabdát játszani, amilyent mi szeretnénk, mellesleg nagyon hamar ki kell alakítanunk a csapatkémiát, gyorsan formába kell lendülnünk, főleg ha a versenynaptár nem változik a tervezetthez képest. Biztos vagyok benne, hogy az új játékosok tisztában vannak azzal, fontos, hogy megfelelő energiát hozzanak magukkal, hiszen eleget kell tennünk a kihívásoknak, hogy együtt ünnepelhessük az eredményeket a szurkolókkal.

– fogalmazott Zoran Mikes vezetőedző, aki motivált csapatot ígért. “Minden versenysorozatban motiváltan és eltökélten veszünk részt, komolyan akarunk játszani, főleg, ha úgy alakul, hogy szurkolók előtt léphetünk pályára. Velük azt az üzenetet akarjuk küldeni mindenkinek, hogy nálunk nehéz feladat vár minden csapatra, és komoly kihívás lesz ellenünk játszani. A bajnokságban és a kupában továbbra is trófeákat akarunk nyerni, ahogy az előző szezonokban is tettük, és tudjuk, hogy ehhez szükségünk van a megfelelő folyamatra. Lépésről lépésre kell haladnunk, örülnünk kell az élményeknek, jobbnak kell lennünk minden ellenfelünknél, ha minden kihívásnak eleget akarunk tenni. Ha megtanuljuk élvezni a folyamatot, valóra válthatjuk az álmainkat.”

A Sepsiszentgyörgy a legrangosabb európai kupasorozatban mutathatja meg magát.

Részt venni a női Euroliga-selejtezőben egy hatalmas lépés a klub számára, és nagyon örülünk, hogy az erőfeszítéseinket a legnagyobb európai fórumok is elismerik. Mindenképp szeretnénk stabilak lenni a nemzetközi kupasorozatokban is, és lassan, de biztosan, tisztelni fogják a csapatunkat és a klubunkat. Okosnak és felelősségtudatosnak kell lennünk annak érdekében, hogy rájöjjünk, ezt hosszú távon hogyan tudjuk kivitelezni.

– mondta a Sepsi-SIC vezetőedzője. Zoran Mikes azt is hangsúlyozta, hogy a fokozatos építkezés híve. “Soha nem akartunk egy éjszaka alatt semmit, a folytonosságunk pedig mindig meghozta a kívánt eredményt. A jövőben is hasonlóan folytatjuk, tervekkel és türelemmel. Komolyságot mutattunk a szándékainkkal, célkitűzésünkkel. A fiatal és tapasztalt játékosok számára is egyaránt vonzóak akarunk lenni, akik megérthetik, hogy Sepsiszentgyörgyön egy jól működő rendszer van, amely esélyt biztosít nekik arra, hogy tanuljanak és fejlődjenek, illetve elsajátítsák, hogy mindig trófeákért harcoljanak.”

Fotó: Sepsi-SIC / Miska Brigitta