Hirdetés
Magyarország

A sereghajtót látja vendégül a Sopron Basket:

:

Fotó: Magasi Dávid

Hirdetés

Szombaton 18 órától a bajnokságban veretlen Sopron Basket vendége az idei évadban még nyeretlen PINKK Pécsi 424 együttese lesz. Laczka Miklóst, a Sopron Basket másodedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

November 27., szombat 
18:00 Sopron Basket – PINKK Pécsi 424 
Sopron, Novomatic Aréna
Játékvezetők: Csabai-Kaskötő Brigitta, Söjtöry Tamás Ferenc, Balog György Attila (Schäffer Béla Róbert)

A Sopron Basket szerdán a Galatasaray otthonában 67-61-es vereséget szenvedett. A mérkőzés elejétől a török csapat akarata érvényesült és a két középső negyedben nagyobb különbség alakult ki a felek között. A Galatasaray 16 ponttal is vezetett ekkor. Innen zárkóztak fel Határ Bernadették.

“Azokban a dolgokban, amikről beszéltünk a mérkőzés előtt, hogy jobbnak kell lennünk, azok nem sikerültek. Az elejétől kezdve a védekezés keménységével és a védőlepttanókat tekintve voltak hibáink a meccsen. Támadásban pedig mondhatom, hogy jellemző ránk egy magasabb szintű szervezettség, mint amit mutattunk Isztambulban. Erre egy kicsit vissza kell állnunk és jobbnak kell lennünk benne. Azzal együtt pedig tanulnunk kell az elkövetett hibákból. Attól, hogy egy csapat stílusa kellemetlenebb számunkra, jobban kell reagálnunk. Készen kell állnunk ilyen helyzetekre.” – fogalmazott Laczka Miklós.

A Sopron végül 37.9%-os mezőnymutatóval és 15 eladott labdával zárt. Ez volt a légiósokat tekintve az első teljes kerettel megvívott Euroliga mérkőzése a magyar bajnoki címvédőnek idén. Laczka Miklósnak felvetettük, hogy ez is közrejátszhatott abban, hogy ezúttal több hiba csúszott a gépezetbe.

“Nyilván ez is benne van a pakliban. Nem okoz egy könnyű helyzetet az, hogy újra így együtt vagyunk. Időbe kerül megtalálni mindenki szerepét, az összhangot. Viszont ebből az időből nincs most sok. Minél célzottabban, gyorsabban meg kell tudni teremteni azt a fajta jó egyensúlyt, ami majd ahhoz kell, hogy ennél pontosabban tudjunk játszani.” – mondta a soproniak másodedzője.

Fotó: galatasaray.org

Az Euroligában most három hazai mérkőzés jön. Amiért a szezon elején bravúrgyőzelmekkel keményen megküzdött a Sopron, azt ezen a három összecsapáson megkoronázhatja.

Az Euroliga mellett azonban zajlik a magyar bajnokság, ahol szombaton a sereghajtó PINKKK Pécsi 424 látogat Sopronba.

“Elsősorban azzal kell foglalkoznunk, amiről az előbb beszéltem, hogy a saját rendszerünkben jobbak tudjunk lenni.” – mondta a szombati mérkőzés céljairól Laczka Miklós. “Nehéz ezt megfogalmazni, nincs arról szól, hogy letértünk volna az útról. Olyan hasonlatot tudnék mondani, mintha egy kis kátyú lett volna az úton, amiből gyorsan vissza kell kormányozni az autót a megfelelő irányba. Tehát nem egy óriási dologról van szó, ami most alapjaiban elkezdett minket jellemezi. A szombati jó lehetőség arra, hogy olyan teljesítményt nyújtsunk, ami mindenki számára ad egy plusz lendületet és egy plusz adag önbizalmat.” – tette hozzá a Sopron Basket másodedzője.

Erre az útra a Sopron Basket már a szerdai végjátékban visszatalált, amire mindenképpen lehet építeni. Az pedig a végelszámolás szempontjából is sokat érhet, hogy rengeteget faragott a különbségen a magyar csapat.

“Ez is el hangzott a meccs után, hogy mindenképpen egy erény és lehet belőle erőt meríteni. Saját magunknak bizonyítottuk azt, hogy egy ilyen nehéz helyzetben is képesek vagyunk úgy küzdeni, hogy a meccsbe is vissza tudtuk magunkat hozni és amit te is említettél, hogy a különbség szintén fontos lehet. Ez mindenképpen egy pozitívum és ezzel vissza is kanyarodhatunk oda, ahol kezdtük. Nem beszélhetünk arról, hogy óriási probléma lenne, mert még a meccs alatt is tudtunk reagálni és olyan dolgokat csinálni, ami saját magunknak megmutatta: erősek tudunk lenni ilyen helyzetben.” – összegzett Laczka Miklós.

Fotó: Rónási Márton

Hirdetés